Dårlig gadeplanlægning – inkl. track


I 2003 gik Typhoon og bryggede på en kompilation, der skulle blive til “Gadeplan”. Han havde tidligere sagt, han godt kunne li’ et nummer jeg havde lavet der hed “Gadekæmperen” og spurgte om jeg ville være på opsamlingen sammen med en god del af rapeliten. Sweet deal – Det ville jeg gerne, men det skulle vise sig at blive et langt og ultimativt ulykkeligt eventyr.

Jeg havde fået frie hænder. Typhoons eneste krav var, at jeg selv betalte transport til København, da han havde hørt Run For Cover havde betalt for det da vi indspillede “Lige Ud Ad Landevejen”, og det syntes han alligevel var for galt. Før indspilningen fik jeg en beat-CD fra landets bedste producere (Context, Tue Track etc.) og jeg valgte et sløvt Tue Track beat (yay!), håbede andre ikke valgte det samme, og begyndte at skrive. Jeg tænkte at temaet lugtede lidt af mixtape, og jeg ville lave en dansk version af 50’s “How to Rob”, hvilket i sig selv er ret surrealistisk da piratkopiering nok er det tætteste jeg har været på at stjæle noget.

Indspilningen gik temmelig ringe, jeg var pænt nervøs, kunne ikke rigtig min tekst, og til min gru opdagede jeg at Joe Trues tekst stadig hang i vokalboksen og flippede samme intro fra Ice Cubes “Jackin for beats” som jeg havde tænkt mig at bruge – bare bedre.

Jeg blev – ikke som den eneste – sendt hjem for at øve mig lidt mere. Jeg skrev et par nye linier, men ultimativt passede beat og rim bare ikke særlig godt sammen. I mellemtiden havde FredNukes – I ved ham den danske Louis Vuiton Don – kogt nogle seriøst fede beats op, og jeg skiftede derfor beatvalg til et af FredNukes’. Jeg var vist ikke den eneste – og det endte også med Fred blev den absolut mest roste producer på skiven.

Ved næste indspilning var der langt færre kendisser til stede. Robin Hannibal var tekniker, og før jeg skulle indspille dumpede Frederik forbi sammen med Street Mass. Det var lidt kritisk for Mass er en af dem jeg “røver” på nummeret, men det syntes han nu bare var grineren på en ret ufarlig måde. Indspilningen igennem coachede han mig også med gode råd, hvilket jeg satte – og sætter – stor pris på. Nummeret blev færdig i løbet af en time eller halvanden. Jeg havde skrevet, hvad jeg troede var en fantastisk hook, men Robin så det mere som en bro, så vi valgte holde den kort og lade fokus være på versene.

Det gik dog hverken værre eller bedre, end at Typhoon et par dage før pladen skulle ud kunne fortælle at det ikke var kommet med, da der ikke havde været tid til at mixe/mastere det, og han stadig syntes det lød ufærdigt yadda yadda. Han mente dog, at det kunne være bonusnummer på vinyludgivelsen, der skulle følge efter. Og det glæder jeg mig da bestemt til det bliver, hvis den da kommer en dag ca. samtidig med Dr. Dre & Ice Cube’s Helter Skelter.

Men uden yderligere omsvøb er her nummeret “Hvordan man røver” i en sjov men absolut umixet version, enjoy:

PTA: “Hvordan man røver”

[audio:PTA_Hvordan.mp3]

PS: Det hører med til historien at Typhoon har været meget large overfor mig siden. Og hey – uden ham, ingen anekdote. Så tak til Sonny :-)

4 tanker om “Dårlig gadeplanlægning – inkl. track”

  1. Fedt Peter. Bare fordi, du er blevet gammel, betyder det ikke, at du ikke maa rappe over beats mere. Vi vil have mere…Smider du ikke ogsaa jyllandsringen 500 op?

  2. Hey Lars! Min mor er lige for nylig kommet over med en original FunkLogen demo-CD jeg havde derhjemme, så nummeret kommer op i nærmeste fremtid.

    Jeg fik også en røvfuld papirbilleder fra gamle dage, bl.a. af dig der giver den gas på scenen, så dem må jeg også lige brage op for :-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *