Puma Tommie Smith: a shoe with a soul


Jeg er bestemt ingen skofanatiker, men jeg må sige, jeg er blevet lidt af en Pumafreak. Først lavede de Yo! MTV Raps-linien, og nu fyrer de op for en tribute til manden, der hævede sin næve øverst på sejrsskamlen til OL i 1968: Tommie Smith.

Jeg fandt skoen i Fresh Kicks i Bruxelles, men den kan vist fåes de fleste steder. Højdepunktet af handlen var da den flinke ejer spurgte om vi var i byen til “I Love Techno” festivalen.

Det hedder sig at Tommie Smith løb 200 meteren i Mexico iført et par Pumasko, som han derefter tog af og efterlod ved podiet. Om det havde nogen indvirkning på hans løb ved jeg ikke, men ligesom Adidas blev førende på fodboldstøvlemarkedet, da Adi Dassler opfandt metalknubberne til Das Wunder Von Bern VM Finalerne i Schweiz 1954, er det meget sigende at det karakteristiske Puma-logo kom på skoen netop i 1968. Tommie Smith blev udelukket fra al fremtidig deltagelse ved OL, men er åbenbart senere blevet doktor.

Jeg rocker nu den smukke sko i hans ære, selvfølgelig den sorte udgave – Black is shoe-tiful som man siger.

En tanke om “Puma Tommie Smith: a shoe with a soul”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *