Read a book: eller læs en tegneserie…gavl

I Bruxelles blev jeg totalt fanget af at fise rundt og affotografere gavle med tegneserier. Der er 30 officielle i alt fordelt over hele byen. Man kan købe et kort for 50 cent (not the rapper), der guider en rundt i hele byen fra finanscentrum til havnefronten, fra smalle gyder til store pladser og fra dyre distrikter til socialt boligbyggeri.

Egentlig havde jeg ikke tænkt mig at styrte rundt i byen, men man blev fuldstændig bidt af det, og glad hver gang man fandt og genkendte en ny tegneseriegavl. En enkelt gang i sydbyen måtte jeg konstatere at tegneserien manglede og stor var skuffelsen, men generelt var det et sjovt detektiv-orienteringsløb. Mange af facaderne er lavet så tegneseriefigurerne indgår som en del af bylivet på stiger eller brandtrapper, og jeg fangede mig selv i at tænke “jeg kunne jo lige drikke en øl…eller finde tre gavle til”. Her er dem jeg fandt:

Ja, Vakse Viggo statuen var lånt ud, så den kunne jeg desværre ikke fotografere. Japanske turister, der kommer til at gå glip af Den Lille Havfrue når den er på turne – I feel your pain. Jeg fandt aldrig Smølferne, men de bor jo trods alt også i det forjættede land, så som en anden Gargamel måtte jeg gå hjem med uforrettet sag.

2 tanker om “Read a book: eller læs en tegneserie…gavl”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *