Bankede Fox Banksy på plads?

Så gik der ikke længe før Fox skred i aktion og fik fjernet næsten alle version af Simpsons-åbningen fra YouTube. (Den kan stadig ses her fx). Om det er på grund af negativ presse eller copyright er vanskeligt at sige, for næppe har The Simpsons fået mere opmærksomhed eller virket mere cutting edge i årevis. For os danskere, der måske bedst kender Fox på grund af Fox News, der er en temmelig højredrejet nyhedskanal i USA-land, er det nok vigtigt, at vide at Fox i meget ringe grad har censureret The Simpsons tidligere, ikke engang under Brasilien-skandalen. Efter som Fox er ejet af Rupert Murdoch ligger det ellers lige for, at han skulle være del af en konspiratorisk højredrejning af landet, men sandheden er vist, at han blot har valgt den højreorienterede profil til Fox News for at lave en profitabel modpol til CNN, der betragtes som mere venstreorienteret i USA. Han ejer adskillige aviser med midtersøgende og venstreorienteret profil, og – by proxy – har han også ejet det meste af Rawkus Records, så det er næppe fra ham dekretet om, at starte hvad der sikkert viser sig at blive den største diskussion om tegneserie-censur siden Muhammed-tegningerne er udstedt. Her diskuterer The Simpsons-produceren Al Jean (kendt fra Treehouse of Horrror som Mean Al Jean, Awful Al Jean og Al “Family Guy” Jean) både ægtheden af Banksy’s manuskript, hvor meget de måtte udelade og den senere YouTube-censur.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *