Hvil i fred Eyedea – og tak for kampen


Mig og Eyedea til Took It 2000.

Eyedea blev søndag morgen fundet død af sin mor. Dødsårsagen er ikke offentliggjort. Det er rigtig sørgeligt, hver gang nogen går bort, men det rammer ekstra hårdt, når det er så overraskende og uventet. Jeg var heldig nok til at opleve ham live, da han sammen med Atmosphere var til det første Aarhus Took It i 2000. Her var han en sjov lille fyr, med et fantastisk flow og et kækt smil, der afslørede et massivt mellemrum mellem fortænderne. Jeg stødte på et tidspunkt Slug, og nævnede jeg skam også var battle-rapper, hvorefter han resolut trak mig over til Eyedea, der efter jeg havde rappet et indebrændt minut minutiøst begyndte at pille mit rap fra hinanden foran mine egne venner. Kæmpestor, lidt flov, men også sjov oplevelse. Da jeg senere købte en Anticon compilation, hvor han havde et gæstevers, var det fyldt med en angst og fremmedgjorthed, jeg slet ikke havde forestillet mig, og sin karriere igennem viste Eyedea mere dystre af sit sind. Jeg havde dog aldrig forestillet mig, at jeg ikke ville se ham igen efter Took It, og i det mindste få mulighed for at sige tak for kampen. Her er han i sit es på Wake Up Show sammen med Slug og ikke mindst sit dengang splinternye overskæg…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *