Basementality battles: Alting er federe i Norge (Sverige edition)

Efter jeg i årevis har forsaget på forhånd-skrevne acapella battles, er jeg blevet totalt opslugt af dem de seneste par måneder, og har stort set suget alt Grind Time, URL, King Of The Dot og Don’t Flop til mig. Hvis navnene slet ikke ringer en klokke kan jeg fortælle, at det er forskellige battle-liga’er, hvor rappere aftaler at battle uger eller måneder på forhånd, således de kan skrive en masse ammunition. Hvor en dansk MC’s Fight Night battle med lidt god vilje er 80% improvisation og 20% skrevet er forholdet det omvendte i disse battles. Det betyder dels at enderimene er langt skarpere og man er sikret en form for niveau. Til gengæld betyder det også at noget af spontaniteten går fløjten. Derfor tror jeg ikke det kommer til at slå igennem i Danmark, hvor MC’s Fight Night er blevet inbegrebet af en rap-battle, men det blomstrer i resten af Skandinavien.

Nordmændene har just fået deres egen “Skeez battles”, men den svenske er Basementality liga er langt større, og de går sindssygt til den og importerer endda også amerikanske battlere som fx Dirt Bag Dan, der ovenfor tager favntag med Henry Bowers i den episke “Battle of the beards”.

Hvis du har 45 minutter til overs bør du tjekke denne battle mellem Okwerdz og Dizaster vs Shazaam & Nils M Skillz. Primært fordi Nils M/Skills har de mest fantastiske åbnere og flips jeg har hørt “You say you wanna fuck his mother? That doesn’t seem so great”, og delen hvor han dekonstruerer Dizasters gimmick som verbal terrorist er rent guld.

2 tanker om “Basementality battles: Alting er federe i Norge (Sverige edition)”

  1. Lækkert at se du skriver lidt om det, har fulgt med i den internationale battlescene i mange år efterhånden, og har længe ledt efter folk der har delt min interesse – uden held!

    jeg håber på flere af disse indlæg, det kunne være super lækkert! :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *