Knowledge like College: I dag er det 38 år siden en lille pige fandt på at holde en hiphop-fest

Det kan lyde banalt, for selvfølgelig er det ikke hende der opfundet breakbeatet, ligeså lidt som det var Sylvia Robinson, der opfandt rap, bare fordi hun var den første, der lavede Sugar Hill Records, et pladeselskab, der levede af at putte det på plade. Alligevel er der noget interessant i, at det er to kvinder, der har sørget for at skubbe det drengene sad og fedtede med hjemme på værelset ud til offentligheden.

I dag den 11. august 2011 er det 38 år siden Cindy Campbell i 1973 fik sin lillebror, der senere skulle blive kendt som Kool DJ Herc – the Godfather of Hip Hop – til at spille plader til en privatfest, så hun kunne få noget nyt kluns at gå i skole i. Det blev til den legendariske fest på 1520 Sedgwick Ave i Bronx, New York, der samtidig blev brugsanvisningen til alle efterfølgende hiphop-shows. Faktisk helt ned til hvad de drak til festen, for søreme om der ikke stod 40’s med Old E og Colt 45’s på menu’en. Så skål for Cindy og Herc…. Vi ses til hiphop!

En tanke om “Knowledge like College: I dag er det 38 år siden en lille pige fandt på at holde en hiphop-fest”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *