Rap Slam 2: Daniel & RK Low vs Patrick Linky & KT

En af de fede ting ved, at vi har fået en battle-liga med skrevne tekster til Danmark, er at vi ikke bare får set Tordenskjolds soldater i aktion i et nyt format, men også får plads til nye battle-rappere. Dem der ikke passer direkte ind i MC’s Fight Night, men stadig dyrker rap på et meta-plan, hvor det tekniske med at konstruere punchlines, enderim og flow kommer før så meget andet. Sådan en flok er Daniel, RK Low, Patrick Linky og KT allesammen, men på hver deres måde. Dermed var der lagt op til endnu en spændende Jylland vs Sjælland tagteam-battle, hvor specielt en person, der ikke engang var med i battlen kom i centrum…

De bedst-beskrevne blade i battlen, må siges at være Patrick Linky fra Espergærde og Daniel fra Horsens. Har man nørdet MC’s Fight Night-undercardet er man i hvert fald stødt ind i dem, hvilket battlerne også selv kom ind på. De havde hver allieret sig med en tagteam-partner, men brugte dem på vidt forskellig vis.

Patrick Linky og KT havde valgt at buste deres vers nærmest unisont, og der gik max et par linier før, der var skift. Det er bestemt ingen let opgave, men det gør flowet ekstremt levende og giver mulighed få sindssyge temposkift, og de havde mange momenter, hvor taggene sad lige i skabet. Det betyder dog desværre også, at KT, der må siges at være wing-man på holdet, ikke får sin egen personlighed på banen som fx Eco gjorde det i sin battle, fordi det hele konstant er bundet stramt op på hurtige back-n-forth switches. Desuden gør det, at det er langt sværere at komme videre efter et choke end hvis man har hvert sit vers, da 2.-manden jo skal have noget at gå videre på.

Daniel og RK Low havde mere konventionel opdeling, hvor de skiftede mellem kortere og længere vers. Egentlig er der ikke særlig mange sekvenser, hvor de overlapper, men de har konstant mimikken med når den anden rapper, og den lidt stand-up inspirerede tilgang virker rigtig godt på Svalegangen. Og så er det værd, at huske de giver indtryk af et sammentømret hold, ved at bruge samme enderim-ord 36 gange (“espergenser”) i en sindssygt underholde bit.

Samtidig har RK Low den samme evne som Nils M Skills til at få sine indledende sætninger til at lyde som urokkelige sandheder, som han nærmest ikke behøver at rime på såsom: “…Du er ufatteligt grim” eller “…Alt det tøj er I for små til”. På den måde, og godt hjulpet af en tudegrim frisure, kommer han langt ud over scenekanten.

Det er ikke fordi Linky og KT ikke har one-liners. Deres “de to lugter af puderum”-linie går rent ind, men de har ikke så mange som Low og Daniels, der dog får god hjælp af Linky’s eks Anna Vigsø har valgt også at tage turen til Århus, så hende skyder de ivrigt efter. Man kan sige, at det er et helt legalt mål, at gå efter (eks)kærester i en battle. Faktisk er der meget lidt, det ikke ville være rimeligt, at inddrage, når nu formatet lægger op til at man skal researche modstanderen intensivt. Men i mange af linierne, synes jeg mere de dissede Vigsø end Linky og KT og så bliver det lidt letkøbt.

Med hensyn til disses, var de personals, der ramte bedst som nævnt dem med MC’s Fight Night. Først går Linky og KT efter Daniels battle til MC’s Fight Night mod Pede B i 2007, hvor han først først farede rundt for derefter at stå stille og til sidst trække sig… “Daniel dansede vittigt rundt og / troede sejren var en sikker sag / i fristilens ædle kunster / bliver han en bitch og stikker af / det er sikkert anderledes i skrevet format / Men hvad så Daniel – skal vi se om vi kan blive på scenen i dag?”

Der bliver dog givet prompte svar på tiltale fra Daniel, der kalder Patrick Linky ud for en påtaget hårdhed: “Linky, godt jeg ikke er dine sko / Jeg så Fight Night audition med en homie, og da du kom på / sagde han sagde, “ham der han er rimelig go'” / så jeg lyttede selvfølgelig efter, men det stod desværre snart, herreklart, at du havde et mærkbart, lavt stil niveau / da du rappede “JEG HAR GEVÆR KLAR TIL EN HVER NAR BLÆRER SIG, OG INGEN GÅR LEVENDE HERFRA”… over emnet Stimorol?!”

Til slut bliver det nævnt, at Linky og KT taber på at choke. Her vil jeg lige sige, at jeg personligt ikke rater chokes som en slags instant knock out. Linky skal have respekt for at fortsætte sin written i stedet for at begive sig ud i redningsfreestyle, og egentlig kan man vel også kritiserer at RK Low og Daniel går langt over tid i deres runder. Selvfølgelig skæmmer det helheden, men battlen skal stadig vurderes linie for linie, og her synes jeg stadig Daniel og RK Low fører.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *