Ras Kass dropper tung science om julen på “Yellow Snow” EP


Mig og Ras Kass drømmer ikke om en hvid jul

Jeg elsker stort set alt Ras Kass har lavet. Specielt de tidlige tekster var en regulær klyngebombe af videnskabelig fakta og ætsende punchlines. Vi kender og elsker selvfølgelig allesammen “Nature of the threat”, hvor han laver en sort bog over den hvide mands uhyrligheder gennem historien. Blandt rapper han om julen: “December 25th, the birth of Saturn / A homosexual god, now check the historical pattern / December 25, now thought the birth of Christ / Was Saturnalia, when men got drunk / fucked each other then beat their wife / Fact is, it was still practiced, til they called it Christmas / So put a gerbil on your Christmas list”.

Eftersigende var det også inspirationskilden til dette Boondocks afsnit. Jeg var heldig nok til at interviewe ham til DUBCNN, da han var med til at lukke Fat Beats i New York, og der snakkede vi også om nummeret. Det kan du læse her. Nu har han så lavet “Yellow Snow” EP’en sammen med Doc Hollywood, hvor han pisser i en sneen, uden at holde ve’en. I anledningen af sæsonen går han direkte i flæsket på julen. Især “Jack Frost pt 2” er et kuldeskærende skarpt portræt af julen “Snow in Bethlehem is rare as fuck / Ain’t no evergreens and reindeer, y’all is nuts”.

Den kan downloades og høres gratis på raskass.bandcamp.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *