Fantastisk cover-version: Lady Wu-Tang

Det fedeste der musikalsk skete for mig i denne weekend, var da rap-bushidaen MC Tia postede et link til en all-female coverversion af Wu-Tang Clan’s debutsingle “Protect Ya Neck”. Lige fra Inspectah Deck’s første giftige darts vidste man, at dette ville ændre rap-historien og i det mindste for en stund fik vi ret.

Siden har mange hyldet Shaolin soldaterne, senest fx Kanye og Jay-Z, der har lavet en hot song ud af Raekwon’s hot line “Me and RZA connect”. Herhjemme har snakken gået om et Wu-Tang cover-band anført af ostefar himself, Pato, men mens det er blevet ved snakken i Danmark har ni damer fra Denver gjort noget ved det. Damerne, der åbenbart kommer fra rap og slam poetry verdenen, indtager rollerne som Meth, Deck, U-God, Rae, Ghost, Gza, Rza og Ol Dirty (jeg tror ikke der var nogen Masta Killa-vers). Nyd især hende der åbner som Rebel INS, den skøre Ghostface og lidt skræmmende ODB, og så gør det ikke så meget at hende, der er GZA ser ud til at kede sig lidt.

Grunden til coverversionen fungerer er at de gør det med en blanding af charme og råhed, der får projektet til at ose af ægte kærlighed til Wu. Nedenfor er der klip fra deres koncert…

“Protect Ya Neck Live”

“Clan In Da Front Live”

“Bring Da Rucus Live”

“Promo for showet”

Og så skal vi selvfølgelig ikke glemme gode game Wu selv med “Protect Ya Neck”

En tanke om “Fantastisk cover-version: Lady Wu-Tang”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *