Read A Book: “Skrivere København 1984-1987”

Forrige fredag var jeg til en fantastisk bogreception for “Skrivere København 1984-1987”, en bog Sketzh har begået om de tidligste graffitimalere i Københavnstrup. Selvfølgelig skulle det afholdes i arnestedet, så folk valfartede til Thomas P Hejle, hvor alle kongerne var samlet. Jeg betragter mig selv som velbevandret i dansk hiphop, men tabte alligevel kæben over det fremmøde af legender, der troppede op.

Mange af dem – også de der i dag er kendt som rap-legender, dj-legender, break-legender og så videre havde spraycan’en i hånden og ånden i 80’erne, så det var stort set et who’s who i dansk hiphop. Det virkede som et glad gensyn for de ældre herrer, der hvis de gik ud af graffitiskolen i ’87 vel har cirka samme alder, som da klassen mødes til 25-års-jubilæum i Det Forsømte Forår. Heldigvis havde de ikke slået nogen ihjel. Det vil sige, måske bortset fra Boogie Preben, og om det er på grund af den dårlige samvittighed skal jeg ikke kunne sige, men bogen er dedikeret til netop ham.

Bogen er i øvrigt ret fantastisk. Der er små ting der irriterer, som at nogle af billederne der fylder to sider er sat op, så hovedmotivet forsvinder ned i revnen, og så at man virkelig skal kunne sit stof på fingrene for at få det hele med. Man kan med fordel besøge 12ozProphets og læse Bates’ forklaring, hvor der også er fede sneak-peaks. Selve bogen er så vidt jeg ved faktisk udsolgt :-/ Men mon ikke den dukker op i en eller anden købebar form igen, så det kan jeg da anbefale, at du gør. Har du brug for videre overbevisning har jeg skrevet en alenlang anmeldelse på RapSpot.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *