AYO 1 2 3 Yasiin Bey MOS DEF AND TALIB KWELI, WE CAME TO ROCK ON TO THE TIP TOP, BEST ALLIANCE IN HIP HOP

Wuuyoh-oh!

I aften står i den sorte stjernes navn. Det er desværre ikke fordi Marcus Garvey’s Black Star Line søsættes, men det er næsten ligeså godt. Mos Def, som jeg – ud af respekt for hvor fedt et MC-navn Mos Def er, nægter at kalde hans nye navn, og Talib Kweli stiller sig på scenen i Danmark for første gang – sammen.

For mig symboliserer Black Star en slags videreudvikling af backpacker-bevægelsen, hvor de avant garde-udgivelser det (forholdsvis) uafhængige Rawkus Records spyttede ud fik et nyt, måske mere helstøbt og spirituelt udtryk. Og så var det jo selskabets første gode LP. I anledning af koncerten har Kriswontwo remixet deres store hit “Definition” og givet den en nutidig feel, så det er en fornem måde at lade op til i aften.

Lige præcis det nummer kan jeg huske Per V var særlig stoked over, da det kom, især måden Mos lægger tryk på starten af verselinierne, og når Per havde det sådan er det sikkert stadig et studie værd. Hør det ovenfor og download det her.

Der er stadig billetter at få, også på tilbud, ses til hiphop.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *