Jay-Z har 99 problemer og en juraprofessor undersøger hvilke

De fleste blev forhåbentlig behørigt imponerede over Jay-Z’s remake af Ice-T og Brother Marquis’ klassiker “99 problems”, hvor han i stedet for at bruge ordet “bitch” om kvinder brugte det om kritikere, tøsedrenge og mest opfindsomt narko-hunde. Verset hvor Jay bliver stoppet på motorvejen og diskuterer sine rettigheder med betjenten er et af hans mest citerede, og det er sågar blevet brugt i amerikansk lokal-politik. (og er i øvrigt en slags remake i remaket, nemlig af LL Cool J’s “Illegal Search”)

Men holder Jay-Z’s fortolkning af lovgivningen overhovedet vand?

En juraprofessor ved navn Caleb Mason har skrevet et essay, hvor han med udgangspunkt i Jay-Z’s tekst tager favntag med de rettigheder man har, når man er i gang med at fragte smuglergods rundt på vejene i sin bil – og det er ikke så få. Faktisk giver han langt hen ad vejen Jay-Z ret i fortolkning af loven, hvor det springende punkt er, at betjenten har svært ved at få lov at undersøge bilen uden narkohund. Til gengæld halter hans jura andre steder.

Hvis du har lyst til at bruge en sommerdag på 20 siders paragrafrytteri kan essayet downloades som PDF her. (højreklik og vælg gem som)

En tanke om “Jay-Z har 99 problemer og en juraprofessor undersøger hvilke”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *