Hiphoppen startede på Burger King – og det gør “Art of Rap”-dokumentaren også

Der går stadig sagnomspundne fortællinger blandt danske hiphoppere om, hvordan hiphoppen kom til København i de tidlige 80’ere, og ungerne flokkedes til Strøget for at breake, boogie’e, tagge, rappe, scratche og gå på Burger King. Så meget er myten vokset, at gloværdige personligheder som Gert K og hans homie Mads har baseret hele deres karriere på at holde det real på BK. Så derfor giver det alt mulig mening, at når Ice-T’s dokumentar “Something From Nothing – The Art of Rap”, hvor den originale gangster trækker linier fra Grandmaster Flash op til Eminem, vises i biograferne i Danmark til efteråret, starter vi med at gå på Burger King.

Det er Slogan, der har fået den fantastiske idé, og alene det at se hiphop-film med andre hiphoppere er jo turen i biografmørket værd i sig selv. Bortset fra en gang hvor jeg kom til at sidde ved siden af DJ Jørn fra Cut’n’Move, da jeg så “Crooklyn” som lille, husker jeg bedst visningerne af “Notorious” og “Beef” i Cinemateket, og der er noget ganske særligt ved at man for en gang skyld kan skraldgrine i kor når MC Shan siger noget vildt indforstået om KRS-One’s næse. “Something from Nothing” virker til at være en forbrødrende oplevelse, og når selv knastørre Information siger den er god, er der nok noget om snakken. At der så oven i hatten er arrangeret meet-up på Burger King først gør jo bare det hele for vildt på en kitchet, corny og ustyrlig smuk facon.

Du kan bestille billetter til visningen den 22. oktober på Kino.dk og tilmelde dig Burger King forfesten på Facebook. (Der er også en Århus udgave.) Håber at se en hel masse derinde, det kommer formentlig til at se lidt sådan ud…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *