Tjek dansk raps generationsskifte til DétDetNye

Guderne skal vide at vi her på bloggen altid er nede med det nyeste sygeste, og selvom nyhedsværdien er en af de mest flygtige værdier som man overhovedet kan tumle med, glædes jeg hver gang et nyt navn får mulighed for at blande sig i den noget fasttømrede gruppe af Tordenskjolds soldater, som vi vælger at kalde dansk hiphop.

Den seneste tid har Sorte Får Medier været ekstremt gode til at dække den del af scenen som de tidligere danske hiphop websites i nogen grad forsømte, nemlig den der mest spredte sig via word of mouth i landets hoods. Især har de med Spol Op for Sorte Får Cyphers fået vist at der er masser af unge mennesker, der kan spytte et vers med de bedste af de bedste.

Det kan man nu opleve live, for Sorte Får præsenterer nu DétDetNye som er et tilbagevendende hiphoparrangement på Underhuset ved Halmtorvet. Her kan man torsdag den 20. september opleve Lille, Nixen, Marconi og Ethanol. Det er ikke sikkert navnene siger en så meget, men jeg har fx selv været med til at krone Ethanol som vinder af MC-battlen til BBoy BBQ i 2011 og så sent som for en uge siden cypherede jeg med Marconi og var blæst væk af den unge mand. Og så er det i det hele taget med at få gluggerne op for den nye generation, som Lille rapper på det nye DDS Cypher: “De forstår ikke når jeg rapper sådan / så jeg stikker dem en flad, så de forstår mig efter-hånden.”

Jeg kan kun anbefale at tage derind den 20. september, der er event Facebook og info på sfmedier.dk.

5 tanker om “Tjek dansk raps generationsskifte til DétDetNye”

 1. Jeg synes det er et rigtig fint lille ordspil, som måske ikke gjorde sig på skrift “efter hånden / efterhånden”… samtidig afviger den ikke fra hårdkogte stil han ellers kører og det får den til at fungere rigtig godt.

 2. Synes det er et meget middelmådigt ordspil, men burde vel også være så’n/efter hånden. Men var jo også en weak “cypher”.
  Ved ikke med Lille, han har nogenlunde talent, en god stemme, men ved vist ikke helt hvad han vil. Skriver han har utrolig passion til hiphop, hvilket fik mange til at tro at han rent faktisk lavede hiphop…
  Hvor får du i øvrigt det med hårdkogte stil? Er da det modsatte han kører?

  http://www.youtube.com/watch?v=u7WqpDGcyec
  http://www.youtube.com/watch?v=fc5UTuWZZg4
  http://www.youtube.com/watch?v=awprJMOVpYA

  Der er da INTET hårdkogt stil over det? På et af dem forsøger han sig dog med lidt højere tekstniveau, omend det stadig er på et ret lavt niveau.

  Men der er da mulighed for en positiv udvikling, men igen, hvilken hårdkogt stil?

 3. Nu var sidste gang jeg så ham til det der kommende Sorte Får cypher, og det var rimelig rowdy. Anyways, jeg går ud fra du godt kan gennemskue at sådan skal udtales så det rimer på hånden #duh. :-)

 4. Selvfølgelig… men netop det er jo derfor jeg netop skriver han ikke synes at kunne finde ud af hvad han vil. Men decideret rowdy har jeg ikke set ham dog.
  Men de tre er dem han selv fremhæver som det der er ham! Og det er da så langt fra det som man kan komme uden at gå fra grime til house;)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *