Mellem fortid og fremtid: interview med Helle H Poulsen & Mikkel Albrechtsen

For nylig var der fernisering for “Between before and the future” på Gotham Gallery. Hvor det tidligere har været etablerede graffitikunstnere og street artists, der har udstillet, var det denne gang to debutanter, der fremviste deres kunst, nemlig Helle H Poulsen & Mikkel Albrechtsen.

Til ferniseringen blev jeg meget fascineret af den blanding af glæde og seriøsitet hvormed folk tog i mod de nye kunstnere, og jeg syntes udstillingen var spændende, da den både havde et friskt pust af ung do-it-yourself ånd. Samtidig med dette havde æstetikken hos Mikkel og Helle en klassisk kant, hvor værkerne turde være kunst uden den ironisering, der somme tider er at finde i overflod i dansk street art. Selvom de har forskellig stil, hvor Mikkel inkorporerer mere graffiti og Helle bruger forskellige stencil-teknikker og lakeringer, er der også mange ligheder i den eftertænksomme tilgang til samtiden de begge lægger i værkerne. Det var med andre ord, temmelig velvalgt at kalde den mellem fortid og fremtid.

For en lille uge siden interviewede jeg de unge kunstnere i Gotham Gallery på en regnvåd eftermiddag, og det blev en hyggelig snak, hvor jeg efterfølgende nok bør sande at video-mediet kræver mere stramme rammer. Jeg kom i al fald hjem med næsten en times optagelser, men her får I ovenfor et nedkogt highlight-reel.

Udstilling i Gotham Gallery kører frem til torsdag, så hvis I vil tjekke den ud eller købe nogle af værkerne, er det med at få fingeren ud. Info på flyeren…

Nummeret der spilles først og sidst er i øvrigt Evidence’s Late for the sky med to af mine yndlingsrappere – Slug fra Atmosphere og Aesop Rock. Tjek det her.

2 tanker om “Mellem fortid og fremtid: interview med Helle H Poulsen & Mikkel Albrechtsen”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *