PTA i 2013 – FUCK HVOR ER DET FEDT AT VÆRE HIPHOPPER

Jeg har været hiphopper siden jeg var 9. Nok også lidt før, hvis det tæller at høre Run-DMC, Beastie Boys og Ice-T hele dagen, mens man tegner ewokker på Endor på A1 papir. Alligevel vil jeg sige, at jeg sjældent har haft så fedt et år som hiphopper som 2013. Jeg har gæsterappet hos Supardejen og Geeza G, dømt Rap Slam og MC’s Fight Night, battlet selv, skrevet Run For Cover magazine, været konferencier på Vanguard, leget hiphop-ekspert i radioen og avisen, optrådt som Boo-Yaa TRIBE, søsat min anti-autotune kampagne og meget meget mere.

Nu kommer der så det store, fede og ikke mindst selvfede tilbageblik på året der gik. Det kan muligvis tolkes som om jeg har hovedet oppe i røven på mig selv, men jeg håber det også kan forstås som et kærestebrev til en kultur jeg har levet sammen med i 25 år og stadig får daglige opture over at være en del af. Så uden yderligere omsvøb er her mit år i ord og billeder…

PTA GÆSTERAPPER

Det er jo ikke som, at jeg aldrig får skrevet noget rap – jeg får bare ikke skrevet særlig meget. Derfor var det en fornøjelse at blive inviteret med på Supardejen og Geeza G’s nyeste udgivelser. Supardejen havde hørt mig på Spol Op For Sorte Får Cypher 6, og tænkt at hvis jeg var i gang igen, kunne jeg få lov at buste lidt på et possecut. Det var jeg naturligvis meget beæret over at få lov til, eftersom jeg har været fan af ham siden 1996, så det blev til 13½ takt på “Good Bye” nummeret fra hans anmelderroste “King Kong”. Battlerap-fænomenet Geeza G hev mig med på sit Midtjysk Militia mixtape, hvor han og resten af crewet hylder Wu-Tang Clan. Hvem har ikke lyst til at være med til det, så jeg bookede tid i Dr Keiffs studie og spyttede til det også. Download “King Kong” her, Midtjysk Militia her, og hør numrene nedenfor…

SuparDejen – King KongMidtjysk Militia “Dub M” feat. PTA

[audio:http://www.ptas.dk/wp-content/uploads/2013/10/DubMfeatPTA.mp3]

PTA DØMMER RAP SLAM, MC’S FIGHT NIGHT MM.

De sidste mange år har jeg, ud fra en eller anden slags veteran-status som battle-rapper, fået lov at dømme forskellige rap-konkurrencer. Det førte til, at jeg i 2013 både var på scenen i Tivoli og til Roskilde Festival. Den første del var som punchline jury til MC’s Fight Night, hvor jeg sammen med Søren Strøm gav den gyldne mikrofon til Spasmager. Samtidig blev jeg genforenet med kamplederen UFO, som jeg selv tabte Fight Night finalen til i 2002 – hvor jeg så også vandt netop punchline awarden. Jo, sløjferne bindes sammen for tiden. Med Rap Slam var jeg både dommer i Pumpehuset og senere til Roskilde Festival. Her overværede jeg storslåede battles, hvoraf Johnni G mod Jin og Geeza G mod Anna Vigsø står som kæmpe højdepunkter. Desuden var jeg nok engang dommer til StreetMekkas Friday Night Battles, hvor vækstlaget i dansk freestyle går toe-to-toe og det er altid fedt, at kunne komme med lidt kritik til den næste generation.

PTA SKRIVER HIPHOP-MAGAZINE

Som det vil være den flittige læser bekendt elsker jeg at lave hiphop-blade. Siden tiden hvor jeg selv læste The Source, Hip Hop Connection og Jeppe Bisgaards klumme i Mix har jeg drømt om at være kulturformidler, og det var dejligt at komme på tryk først i Action$peax og Mugshot Magasine og siden lave DUBCNN Magazine med Jonny Hefty. Sidste år startede den fede fyre fra Run For Cover deres eget blad op, hvor jeg skrev forside historien om Young, og i år udkom anden udgave med Danni Toma på coveret, hvor jeg fulgte ham rundt på tour, og desuden skrev om Pede B, Tudsegammelt, basketball, ortonfon pickupper osv… puha. Noget af en mundfuld, så hvis du en dag støver bladet op ville være fresh hvis du læste det. Tak.

PTA LEGER HIPHOP-EKSPERT

Når man når en vis alder i en kultur, bliver man qua sin anciennitet, betragtet som lidt af et orakel. Da jeg så opdagede at min ven Thomas Bigum har slået sig an på at være Facebook-ekspert, tænkte jeg at der også måtte være en niche for hiphop-, the simpsons og wrestling-eksperter. Der er sjældent nogen der vil høre guldkorn om Homer og Hulk Hogan, til gengæld går det kanon som hiphop-ekspert. I forbindelse med dansk raps 25 års jubilæum var jeg både i Radio 24/7 og på TV2’s website, og senere har jeg også droppet tung science i Information og om mode (!!!) i Politiken. Desuden fik jeg lov til at indlede DemoSpot på gode gamle Rapspot, hvilket var lidt af en ære.

Jeg er også blevet inviteret ind i folden hos Gaffa som koncertanmelder og har skrevet om både A$ap Rocky og Run The Jewels.

Det fedeste gig var dog, at få lov til at knytte nogle ord til den nye generation af rappere, da Droz Daily Steezin’ introducerede deres næste batch af unge rappere i Steezin’ MC’s 2013. Det gav god respons fra en flok MC’s jeg ellers ikke hører fra, og samtidig håber jeg, at det satte et andet perspektiv på dem, end hvis de skulle have skrevet om sig selv.

PTA BRÆKKER DANSK RAP NED FRA A-Z I RADIOEN

Det senete år har en tilbagevendende kilde til morskab været at besøge Spol Op Radio, hvor jeg driller TBA og kicker lidt klogskab om dansk rap, hvorefter jeg serverer tæskeringe freestyle. Det er flovt, men det er sjovt, og jeg er voldglad for jeg får lov. Forvent mere i 2014. Og hør showne her…PTA SØSÆTTER AUTO TUNE NEJ TAK-KAMPAGNE


Selvforklarende
. Hvem fanden kan li’ et nummer søbet ind i Auto Tune? Hvis du heller ikke kan, så skriv efter nogle stickers og spred budskabet.

PTA ER VIKAR FOR BOO-YAA TRIBE

En af årets sjoveste aftener var da jeg fik lov til at rappe de fede samoanske rappere Boo Yaa TRIBE’s del af “Another Body Murdered”, da Faith No More Jam holdt afskedskoncert. Der var knald på skal jeg hilse at sige, og dejligt endelig at have mulighed for at rocke en skjorte med kun den øverste knap knappet – east Los Angeles-style. Peep game..

PTA SOM DJ

Jojo, jeg fik skam også lov til at spinne et par plader, da danmarksmesteren i DJ’ing, KCL inviterede mig, Tyde T, Anna Vigsø og Twajs til at gæste-dj’e på hendes hiphop-café, Zorro. Jeg spillede fede ting, men de andre spillede nok tingene federe. Til gengæld havde alle en fest.

PTA SOM TV-VÆRT… NÆSTEN

Et af de få projekter der desværre ikke blev en realitet var vores web-TV hiphop show Mic Check, der skulle sendes live fra Gotham Gallery. Det var ikke fordi der ikke var entusiasme omkring programmet, men det viste sig teknisk at være en kæmpe mundfuld, så desværre blev det ikke til noget… i denne omgang!

PTA SOM FESTIVAL-KONFERENCIER

Til gengæld fik jeg den kæmpe ære at være den eneste hiphop-konferencier til det store Vanguard Festival, der ligger lige ovre i min baghave, Søndermarken. Wu-Tang Clan, Malk De Koijn, MF Doom, Marvelous Mosell, De La Soul, Pharoahe Monch, Pony Blod og Loop Troop var på plakaten, og jeg havde en fest med at smide dem på scenen, og ikke mindst hænge ud med dem bag scenen. Jeg tror aldrig jeg glemmer da RZA først gav mig nogle peanuts og derefter lavede kung fu kædeslag med Marvelous Mosell. SINDSSYGE SEKUNDER!

PTA TIL RAP SLAM BATTLES

Optrædenen der har givet mest genlyd i år, var nok da jeg vendte tilbage til battle-rap mod Low til Rap Slam Battles i Århus. Jeg var godt rusten, men også glad for at folk tog så pænt mod stilen fra 1995. Jeg vandt 3-0 i følge dommerne, mere realistisk vandt jeg nok kun 2. runde, men man siger jo ikke nej til en sejr. Den 25. januar stiller jeg op igen og battler Janus Forssling til Rap Slam på Nørrebro. I er alle sammen meget velkommen!

Det var bare lidt af alle de ting der er sket, og som gør jeg kan sætte en stor fed streg under den gode gamle vending – FUCK HVOR ER DET FEDT AT VÆRE HIPHOPPER!

3 tanker om “PTA i 2013 – FUCK HVOR ER DET FEDT AT VÆRE HIPHOPPER”

  1. Det er så dejligt når det går godt for mennesker i denne verden og hiphop miljøet bringer så mange gode eventyr med sig! Dejligt at høre om dine :)

    SES TIL HIPHOOOOOOP og tak for 2013 :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *