Pede B & DJ Noize (og Alberte) laver den bedste danske jazz-rap plade nogensinde

Jeg synes det er værd at slå på tromme for denne gratis koncept-EP der udkom for et par dage siden. Pede B er muligvis den danske rapper med det højeste bundniveau. For nylig (gen)købte jeg Over Askeskyen 1 og 2 og hans evne til at brede sit univers ud, når han fortæller historier, reflekterer og revser er slet og ret fantastisk. Alligevel vil jeg sige, at “Vi Hjerte Alberte” er noget af det fineste jeg har hørt fra hans hånd. Og også fra DJ Noize’s. Og Alberte Winding for den sags skyld.

Alberte Winding havde de fleste fra min generation nok et børnehavecrush på, da hun gav den som Luna i Bamses Billedbog, men udover at være en rar ung dame, laver hun jo også musik. Når det ikke er kærlighedspop om Tisvildeleje, så bevæger hun sig ud i melankolsk, melodisk jazz og det har Noize til perfektion fanget ånden af på EP’en. Han får så nogle numre er pompøse produktioner og andre legesyge lovetracks, der nærmest minder om 90’er-swingbeat.

Havde du spurgt mig indtil “Vi Hjerte Alberte” om, hvilken dansk jazz-rap plade der er den bedste, tror jeg stadig jeg ville have sagt den første “Blachman Thomas Meets Al Agami and Remee” der læner sig op ad Guru’s jazzmatazz univers, men sine steder faktisk er endnu mere jazzet. Nu vil jeg klart stå på mål for at denne kreation er hakket vildere, både konceptmæssigt, kunsterisk og ikke mindst i kraft af fantastisk rap-arbejde. Min veninde, den navnkundige skriver på Gaffa at: “Det klæder med andre ord de to herrer at være lidt mere jazzy i deres lyd. Og det klæder Winding at blive sat ind i en ny kontekst. Et vellykket koncept, der varmt kan anbefales.” Og mindst ligeså vigtigt (er mit indtryk at de fleste synes) kvitterer hun med seks ud af seks stjerner for konceptet.

Du kan downloade “Vi hjerte Alberte” på pede-b.dk og vil du have en ekstraordinær musikoplevelse, så tag med mig på Bremen teater den 25. april og se projektet fremført live med indbudte gæster og hele pisset. Læs mere om det på Facebook.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *