Norskrap legenderne Equicez er barnslige igen

Som det er de fleste bekendt synes jeg alting er bedre i Norge – også rap-scenen. En af mine yndlingsgrupper fra den norske scene er Equicez, der regerede på den hardcore del af scenen i starten af nullerne. Dengang kendte jeg FEMOne og Cast temmelig godt. De havde spillet en del i Danmark med Frez Force og jeg havde både battlet mod (og tabt til) FEMOne til Straight Spittin og haft en cypher-session med ham og legendariske Eyedea til Aarhus Took It. Skills-mæssig og i forhold til aggression på mikrofon er han temmelig urørlig, og det er med stor glæde at jeg kan konstatere El Axel som han hedder nu igen er hooket op med Cast, så Equicez igen er en magtfaktor i skandinavisk hiphop.

For et stykke tid siden skrev min veninde Livsstil om der var et norsk nummer, jeg gerne så opdateret i 2014. Jeg skrev med det samme Barnslig, der med et fløjtesample og rowdy storytelling var et kæmpe hit i 2003. Det står for mig som indbegrebet af den uforfalskede, melodiske lyd af norsk rap.

Jeg ved ikke om det er det, der har ført til at der er kommet en ny version af nummeret, men i går udkom Barnslig 2 som del af projektet Resirkulert Lyd. Det kan man læse et fint interview om her. Men i skal hellere høre den nye version, der sagtens kunne blive et sommerhit igen. I kan pumpe den her…

Følg Equicez og Resirkulert Lyd på Twitter og se den originale Equicez Barnslig nedenfor…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *