20 år med Malk De Koijn – PTA anmelder

Til Static’s Doin’ Damage Jam i Aarhus i 1995 så jeg Malk De Koijn for første gang. Det var også første gang jeg så Kongehuset, Klart Dér, Hvid Sjokolade, Per Vers og mange andre, men man kunne godt mærke, at I en tid hvor folk satte en ære i at være anderledes, var de de anderledes’te.

I går så jeg Malk De Koijn igen. Det er bestemt ikke første gensyn, men denne gang var det deres 20-års-jubilæums-koncert, og jeg vil sige, at den kommer til at stå uhyggeligt skarpt i hukommelsen. Selvfølgelig er den første oplevelse blandt de største. Det var også stort da de varmede op for Kool Keith, spillede til Aarhus Took It, spillede på Københavns Rådhusplads, spillede på Roskildes Arena i 04. Spillede på Arena i 09. Og ikke mindst spillede til Vanguard sidste år, hvor jeres dreng fik lov at introducere dem. Men som udsendt for Gaffa var det denne gang min opgave at suge det hele til mig, og for helvede, hvor var der meget at suge. Jeg har skrevet en fin anmeldelse til dem med guldkorn som:

“Det slår mig, mens jeg har set på tre udklædte mænd på scenen, at det er utroligt, hvor megen melankoli og inderlighed, der bliver formidlet af en gruppe iført kapper, MC Hammer T-shirts og leggings med hashplanter, toppet med fez, falske skæg og mohawks. Det er næsten som om, at deres desperate følelser vrider sig så meget under udklædningen, at de er nødt til at dække dem med farverige dragter. Som om de er tre Michael Kvium-malerier med fastelavnsudklædning.”

Jojo, den får ikke for lidt. Du kan læse hele anmeldelsen på Gaffa.dk. Er du også i Malk De Koijn historie-humør vil jeg anbefale at tjekke Politikens oral-history artikel “Dansk hiphops grimme ællinger”.

Bonus 1: Her er et fedt billede af Tue Track…

Bonus 2: Politiken syntes åbenbart det var så fantastisk, at jeg skulle til Malk De Koijn at de valgte at skrive det i dagens avis…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *