GAMLE VENSKABSBÅND OG KASSETTEBÅND RUSTER IKKE

De kinky fætre er aktuelle med nyt album, arena-tour, Roskilde-gig og et hit om at komme med ud og se noget syd for den smukke navle. Alligevel var det mest rørende i “Suspekt”-dokumentarserien en scene, hvor kammeraterne udveksler et gammelt kassettebånd. Det ramte mig smask i mit blødende hiphophjerte. 

I den digitale tidsalder, hvor filer flyver fra harddisk til harddisk, hvis de da ikke blot forsvinder i en lind strøm af streaming, vokser kærligheden til de gamle analoge medier. Vi går amok i eufori når aka Starlord blaster rumvæsener til lyden af hans awesome mixtape i Guardians of the Galaxy og vi mindes nostalgisk Jack Black og John Cusacks diskusioner om det perfekt sammensatte kassettebånd i filmatiseringen af Nick Hornbys “Hi Fidelty”. 

Derfor overtrumfede en enkelt scene med flere længder de andre mildest talt “Sindssyge Ting” som dokumentaren om Suspekt byder på. Jojo, det var sjovt da Emil “Orgi-E” Simonsen dansede rundt å en tankstation klokken fem om morgenen i underdrenge, og det kunne bestemt også noget, da Andreas “Bai-D” Duelund røg sig knokleskæv for at indspille vokalen med den helt rigtige baskede stemme. 

Men højdepunktet af broderskab, kulminationen af kærlighed, den største bromance indfandt sig, da Emil har taget en gave med til Andreas, da de skal afsted med turbussen.

Replikkerne lyder som følger: 

Emil: Tak for lån!

Andreas: Hvad er det?! 

Emil: Det var et kassettebånd jeg lånte af dig i ‘99. 

Andreas: Ååhhr fedt, mand, tak! Så kan vi høre det i bilen.

Emil: Jaja…!  

Andreas: Ej hvor fedt. Jeru The Damaja, hold kæft hvor blæret!… Hvad er der på den anden side? 


Båndets ene side indeholder givetvis en overspilning af eastcoast-legenden Jeru The Damajas “The Sun Rises in the East” fra ‘94 eller “Wrath of the Math” fra ‘96, hvor han lagde en dejlig mørk stemme til DJ Premiers fantastiske boombap produktioner. 

At få det igen vidner om det broderskab, der har været Andreas, Emil og Runes varemærke hele karrieren igennem. Det viser med alt tydelighed at  gamle kassettebånd og venskabsbånd ikke ruster. 

EN SIDSTE BÅNDSLØJFE PÅ HISTORIEN 

Med hvad var der egentlig på den anden side? Vi rakte ud til  Andreas “Bai-D” Duelund, der desværre måtte være os svar skyldig. Han konstaterer: 

Haha, det ka jeg sgu ikke huske! Det ligger i bilen på Vestamager, haha!”  

Dokumentarserien “Suspekt” kan streames på TV2 Play. Suspekt kan ses på Roskilde Festival til sommer og på arena-tour i hele landet i slutningen af 2020.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *