PTA’s HIPHOPskole dag 3: RIP Kenny Rogers

Så var det i dag vi fik nyheden om Kenny Rogers er gået bort, 80 år gammel. Countrystjernen har haft en glorværdig karriere både med musik og film. Hans nummer The Gambler er jo en ikonisk fortælling om valg i livet, Lucille er ren kærlighed, Islands in the stream med Dolly Parton er en brandflot duet af Bee Gees-brødrene. Jeg synes også at huske, der er et herrefedt nummer om at spille baseball med sin søn – jeg må lige spørge min far, hvad det hedder.

På finurlig vis har han også sneget sig ind i hiphop, og hvilket sted og hvilket tidspunkt ville være mere passende at hylde det, end netop i PTA’S HIPHOPSKOLE DAG 3…

Kenny Rogers første – noget besynderlige – besøg i hiphopverdenen er sammen med House Party-rockerne Kid N Play, der indleder deres nummer “Energy” med at afsynge Lucille. Free fun:

Dernæst er den vel nok mest indtjenende inkorporering af Kenny Rogers på Pras’ Ghetto Superstar featuring Mya og Ol Dirty Bastard fra soundtracket til filmen Bulworth. Wyclef var på det tidspunkt på sit ypperste udi genremix og fuldstændig uden skam plankede han Islands in the stream med Kenny Rogers og Dolly Parton:

Wyclef var dog overhovedet ikke færdig med Kenny Rogers og til albummet The Eclectic rekrutterede han sangeren selv til Pharoahe Monch dubplate. Efter et shoutout begynder Kenny Rogers på en version af The Gambler men i stedet for:

“You’ve got to know when to hold ’em
Know when to fold ’em
Know when to walk away
And know when to run
You never count your money
When you’re sittin’ at the table
There’ll be time enough for countin’
When the dealin’s done”

Lyder hans hook:

You got to know when to hold ’em (yeah, yeah!)
Know when to fold ’em (DJ’s, DJ’s!)
Know when to walk away (hip-hop, hip-hop!)
Know when to run (Yeah, yeah!)
You got to count your dubplates (ghetto, ghetto)
Before you touch the turntables (all hoods!)
‘Cause if you run out of big tunes
That means your sound is done”


Herefter mixes Simon Says-beatet ind og Pharoahe Monch spytter flammer. Om det er for meget og for gøglet? Åh ja, det er. Men det er samtidig enormt fængende. Lyt selv:

Sidst men ikke mindst har ingen kuleskøre Coolio også givet Kenny Rogers et skud, hvor han laver The Gambler om til The Hustler. Han har endda fået Kenny med i videoen:

Således er det ret sikkert at sige, at country og rap har mødtes lang tid før Old Town Road og Kenny Rogers syntes faktisk at tage pænt imod den kærlighed han mødte fra hiphopperne.

Hvil i fred, gamle gambler!

KENNY VS HUMLERIDDERNE BONUS

PS: Og bedst som man tror undervisningen er færdig tikker denne besked ind…

Og det er jo fuldstændig rigtig. På Ruby Don’t Take Your Love To Town laver Kenny Rogers sådan en omvendt Jolene, og synger om at konen finder kærlighed inde i byen, efter han er blevet skadet i vietnamkrigen. Og hvad er mere naturligt end at sample et track om hjerneskadede malere?! Det i er i al fald det Chief One har gjort på Malerhjerne med Humleridderne. Trommerne ligger rent ved 2:02 og når man først bemærker det, er det svært ikke at høre hele tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *