10 ting du skal vide om Nas koncerten i Amager Bio


I søndags spillede den illmatiske rapgud Nas i Amager Bio. Det var fedt det var det. Det er jo trods alt Nas, men det var alligevel ikke uden ting, der fik en til at tænke hmmmm. Som disse:

10: Nas indledte koncerten med “Hip Hop Is Dead”, hvor efter han bekendtgjorde, “Hip Hop ain’t dead it’s breathing…as long as we’re still breathing”. Man har et standpunkt til man tager et nyt.

9: Han spillede “Black President” med hooken “We ain’t ready to see a black president” men havde jazzet versionen op med først at råbe “Obama”, og derefter, “Are we ready?” adskillige gange. Man har et standpunkt til man tager et nyt.

8: Nas rapper gennemgående fedt, men afslutter sjældent sine enderim. Som Lex_L bemærkede under “Life’s A Bitch”, “Gad vide hvad det ville koste at få AZ med som backup?”

7: En enkelt smart fyr eller fyrinde i crowden fik den lyse idé at tænde en lighter under “One Mic” så det passede præcis til det hvor han rapper: “all I need is one light”. Smukt.

6: Kaffen i Amager Bio er økologisk og koster en 10’er. Smukt.

5: Green Lantern var en forbavsende god live DJ, der styrede sit Serato til perfektion. Under “Made You Look” skiftede beatet til Mohawks “Champ”, “Still Dreaming” blev fremført med et chopped op beatjuggle som Nas matchede ret godt i vokal, og “Got Yourself A Gun” gled over i “Still DRE”.

4: Jeg selv og Rune Skyum skrålede så meget med på “Got Yourself A Gun” at de foranstående kiggede olmt på os.

3: Showet var tydeligvis ikke ændret en tøddel fra det han turnerer med til “Rock The Bells”. Det startede kl. 20:30 og sluttede kl. 21:30. Det var lige ved det tog længere tid at få sin jakke igen end at høre koncerten.

2: Nas brillierede igen ved før allersidste nummer i den, tillad mig at sige det, forholdsvis kompakte koncert, at råbe: “I got so many songs, I wanna play them all!”

1: Det var ikke til at lade være med at grine, da en knægt i jakkekøen bemærkede: “Og så sluttede det allerede halv ti – hold kæft hvor det bare fucking BALLS, mand!”

Billede taget af Niels Due-Bøje.
Der kommer mere fra koncerten i det kommende DUBCNN Magazine!

En tanke om “10 ting du skal vide om Nas koncerten i Amager Bio”

  1. Jeg kan godt lide din blog Peter. Der er mange relevante og interessante ting at læse (på trods af man måske ikke er den store læsehest).
    Værdsætter at sætte en halv time af efter en arbejdsdag med en pind til at sidde og kigge den igennem!

    Tak!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *