MTV VMA ’09 – RIP Jacko, KanYe partycrasher, gakgak Lady Gaga, Jiggaman lukker og slukker

I kender rutinen. Vi gjorde det i 2007, vi gjorde det i 2005. Live fra sofaen i Valby med coke light og keyboard…Her er den hvert-andet-årlige dækning af MTV’s eneste rigtige awardshow: The VMA’s!

03:00 Madonna er på scenen! Hun når kun at sige Michael Jackson før folk går amok. Hun sammenligner sig selv med Michael Jackson, samme fødselsår, samme region, samme antal søskende. Men selvom Madonna mistede sin mor som 6-årig ville hun stadig ikke bytte med Michael der mistede sin barndom. Hun taler i 5 minutter plus uden at misse et ord. YES MICHAEL JACKSON WAS A HUMAN BEING, DAMN IT! HE WAS A KING. LONG LIVE THE KING…god tale.

03:08 Tributeshowet begynder. Alle danser Thriller-dansen iklædt ikoniske Michael-outfits… Vi hører Vincent Price’s legendariske grin og ryger over i Bad…jeg havde håbet på lidt mere end en danseopvisning alligeveller. Vi når gennem Smooth Criminal osv. og kommer til “Scream”. Janet Jackson smadrer igennem skærmen og mimer hans dans fra original videoen. Flot tribute.

03:13 Katy Perry synger We Will Rock You. Hun har godt nok store bazongas alligeveller. Joe Perry fra Aerosmith spiller guitar. Er de i familie? Russell Brand ankommer i rock’n’roll stil med tophat og hele pivtøjet. Til de uindviede er Russell Brand ham den lettere homoerotiske udgave af Jack Sparrow, der red ind på Ricky Gervais’ kåbe under den britiske comedy-invasion. Han laver en joke om Katy’s “glorious entrance”. Voksent. Og som om alle ikke ville have sagt noget om hendes hooters i stedet.

03:16: Jay-Z og Beyonce bliver kaldt “the most beautiful couple”… Det griner de fleste lidt af.

03:18: Russell Brand Forsvarer Lady Gaga og kalder medierne sexistiske fordi de påstår hun er halvt mand. Han undskylder det med han bare prøver at **** hende. Det er bleepet ud, vi er åbentbart på forskudt tid. Noller.

03:22 Første award og der er kun gået 22 minutter. Shakira præsenterer bedste kvindelige video. Taylor Swift vinder foran Lady Gaga, Beyonce og Pink. Jeg skulle nok have kendt hende.

03:23 Kanye bryder ind som han plejer og råber at “Beyonce had one of the best videos of all time”. Der bliver buhet mere end der bliver klappet. Taylor Swift virker oprigtigt rystet, hun er også country artist. Det var sgu aldrig sket i The Grand Ole Opry nede i good ole Memphis, Tennessee.
Kanye har barberet mønstre i krydderen a la ’91. Det vil han vel også have en pris for.

03:24 Sjov sketch hvor Tracy Morgan drømmer om at vinde best new artist, og ringer til sin ven Eminem – der ligger i overkøjen – for at få ham til at hjælpe. Vi der ser Hip Hop Honors ved Tracy Morgan kan være MEGET sjovere!

03:34 Russell Brand laver lidt underlødig damage control, men fuck det FOR HER KOMMER JACK BLACK med en bredbil økse, kæmpe falske muskler, og beder folk om at deltage i en fællesbøn til djævlen, og det er øjensynligt kun Green day der beder med. Skal de virkelig være de eneste helte denne aften? Den går “dear dark lord satan, hope everything’s good with you…” og GREEN DAY VINDER. Bønnen virkede. Tak Satan.

03:39 Taylor Swift spiller live fra 42. street subway stationen… Jeg skulle nok have kendt hende.

03:41 KanYe afbryder og siger at 72. street er et meget bedre stop på 2 og 3-toget, hvis du skal tage ekspres-linjerne. Dog ikke.

03:48 Her er en af dem fra Fall Out Boy. Ethvert band, der er opkaldt efter Milhouse burde være helligt i dette hus, men…not so much. De introducerer Lady Gaga, der laver en meget Madonna-esque optræden med italiensk renæssance-backdrop til nummeret “Paparazzi” (desværre ikke Xzibit’s version). Nu spiller hun piano med en stilet på tangenterne. Ditte ser forfærdet til. Det slutter med en selvmordscene hvor hun hænger blodig fra loftet. Måske lettere upassende på et tributeshow til en nyligt afdød, men mon ikke det også være en kommentar til mediernes jagt på Jackson.

03:59 Tracy Morgan på trædemøllen 50-Cent stil…Em taunter ham med en månemand…det var ellers ikke sjovt særligt længe.

04:02 Nelly Furtado og en af dem fra The Hills er på scenen. Whoa Nelly. De introducerer bedste pop video. Nu må Beyonce hellere vinde, hvis Air Yeezy ikke skal sprænge i luften. Min fjerner er gået i stykker a la da aben ødelægger Ross’ fjernbetjening, for det hele er på spansk. Eller også er det bare Furtado der gøgler. Britney vinder. Hun er der ikke, men hun har optaget en video, hvor hun laver en lille dans. Man hører et lille pop fra salen, da Ye eksploderer. Dog ikke.

04:06 Green Day rocker det pis. Tænk at et pop-punkband er aftenens foreløbige highlight. De bander lidt, men det er editeret ud. Hvad skete der med dengang man bare skulle blive oppe til over midnat for at få de møgbeskidte gloser hældt lige ind i sin uskyldige ordskat? De hiver crowden på scenen ligesom Red Hot Chili Peppers i ’92. Sande elever fra the school of rock.

04:15 Pitbull spiller sammen med Wale. Der er mere spansk undervisning med 1-2-3-4, uno dos tres… yo quiero lady caca.

04:16 Dem fra Twillight er på scenen. Slytherin kunne kicke deres ass.

04:19: Ne-Yo og en der hedder Jason introducerer Beyonce. Det må hellere være godt Kanye. Rigtig godt!

04:20 Kim Clijsters tager første sæt 7-5 foran Caroline Wozniacki. Jo jo, jeg multitasker helt vildt.

04:20 Beyonce er voldlækker, og får en masse singleladies på scenen i bedste “the real slim shady”-stil. Will the real Beyonce please stand up.

04:31 Ditte er på scenen for at præsentere “best male”. Der bliver buhet i stor stil af Kanye. Det fatter Ditte ikke. Der starter *Taylor*-chants i crowden. Ditte tør ikke sige Kanye en gang til. TI vinder…men han er på ferie i hotel tremmely, så der bliver ikke nogen takketale fra The King (med stemt g).

04:34 Bandet der har lavet det bedste danske rock album nogensinde spiller. MEW! Eller også er det de dejlige Devon-drenge Muse. Same same. De rocker meget godt på en lidt skrøbelig britisk facon.

04:40 Tracy Morgan synger “Time after time”. Em henter Cindi Lauper til at hjælpe med kor. Det minder om noget WWE kunne have lavet til en backstage-segment. Bedste hiphop om 6 minutter!

04:48: J-Lo (from THE BRONX~!) præssenterer the many styles of hip-hop. De buher stadig Kanye hver gang han nævnes. Eminem vinder, og takker alle de sædvanlige mistænkte og slutter med Proof. Jeg kan sagtens unde Em awarden men sætter man “we made you” op imod “my name is”, “the real slim shady”, “without me” og endda “just lose it” er det vel hans dårligste førstesingle nogensinde.

04:51 Kid Cudi optræder med Wales orkester. Det fungerer langt bedre i år, end da der var tre “hotelværelser” med random musik i Las Vegas.

04:55 Eminem og Tracy Morgan indtager scenen. De skal præsentere “best new artist”. Tracy ligner lidt en tynd Biz Markie.

04:56: Tjek Asher Roth’s overskæg!

04:57: Lady Gaga vinder. Hun takker sine fans, Gud og THE GAYS. Hun kigger på Eminem. Han kigger på hende. De nikker. Det er okay.

05:00: Commons kæreste Serena Williams præsenterer P!nk. Det har hun jo god tid til, nu hvor hun ikke skal stoppe tennisbolde ned i munden på linjedommerne. P!nk er spændt op til lir. Højt spændt op. Hun optræder i en trapez 15 meter over scenen. Det ser crazy ud! Samtidig et andet sted i New York taber Caroline Wozniacki til Kim Clijsters. Bummer, sunshine.

06:11 “our generations David Letterman” Jimmy Fallon bliver introduceret. Jeg troede vores generations David Letterman VAR David Letterman. I’m old. Andy Sandberg følger ham ud. Jeg havde hørt det som Adam Sandler. Dobbelt nedtur. Beyonce vinder årets video. Hvad synes du om de æbler Kanye? Jo jeg snakker om hendes funbags. Beyonce introducerer Taylor Swift, der endelig får lov at holde sin takketale. Countrymusikere skal vel holde sammen.

06:15 Lady Gaga har nu en slags julemandsskæg af hvide ispinde på som hat.

06:22 Jiggaman er in the building! Han er i al fald på vej. Alicia Keyes sidder ved klaveret som den BAWS hun nu engang er. Nummeret har ikke engang en video, det er knap nok en single, albummet skulle først have været ude i forgårs men nu får Empire State of Mind lov at afslutte VMA’s 2009. Jay rapper fænomenalt godt. Keyes rejser sig fra klaveret og synger med.

Beyonce rejser sig fra sit sæde og smider THE ROC i vejret med Lady Satan Claus Gaga ved sin side. Surrealisme FTW! Blændende afslutning med en hyldest til New York. Og fedt at Jigga spillede et af de tre gode numre, som jeg går ud fra Blueprint 3 er opkaldt efter.

06:28 It’s a wrap, Russell Brand introducerer et klip af Michael Jacksons dokumentar. Den udkommer nok snart – On blueray technology som Joe J ville sige.

Alt i alt, skåret ind til benet, down to the nitty gritty, var dette faktisk et okay VMA-show. Den alternative scene fik ikke meget plads i år, og det er fint med mig. Det var lækkert at der var skruet ned for Disney-sekvenserne fra Miley Cyrus og Jonas Brothers der sidste år truede med at tage lysten til at se showet fra mig. Det var overladt til gennemprøvede kræfter. Green Day dominerede i starten, godt hjulpet af Jack Black. Taylor Swift fik sat sig fast i hukommeren hjulpet af Kanye West, der næppe nogensinde bliver inviteret til awardshow igen. Russell Brand var ikke særlig sjov, men gav et meget godt modspil til de cleancut kunstnere. Sjovheden faldt også drastisk efter Kanye skred, men der fik Beyonce virkelig lov at skinne; først som sangerinde, så som gratiøs vinder, der delte scenen med Swift og til sidst som cheerleader for Jigga. Jeg vil også sige Lady Gaga med crazy kostumer og et gennemprofessionelt livesæt, fik vist at hun er mere end en gogo-danser.

Så RIP Michael og biggup til New Yorkerne Jiggaman og Lady Gaga. Vi ses næste år! Petecrest, out.

7 tanker om “MTV VMA ’09 – RIP Jacko, KanYe partycrasher, gakgak Lady Gaga, Jiggaman lukker og slukker”

 1. Du får lige en black moonman her fra, you got the props!!! Mere underholdene end selve showet, som dog har været lettere tilforladelig i år.

 2. PTA du skal klart tjekke op på Talylor Swift, hendes Fearless album er stærke sager i stil med Kelly Clarksons Breakaway bare krydret med lidt country.

 3. Dude, du glemte den største skandale: Lil mama der crasher Jay-z’s show! Haha, det var fucking grimt.. :) Ellers en meget svedig reportage! :)

 4. Hmmm…jeg troede også at Letterman var min generation’s …meh, nevermind.

  Fed læsning!! Rart at man kan få lidt MTV lir herfra, når man nu ikke har tv kanaler.

 5. “De hiver crowden på scenen ligesom Red Hot Chili Peppers i ‘92. Sande elever fra the school of rock.”

  Vigtigt er det at huske, at EMF gjorde det samme i 1991 – True innovators

 6. yay griner gennemgang.. det var præcis nok til mig.. syntes dog Just lose it er en tand dårligere end we made you….

  Big up for bloggen..

  J.A.N.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *