Follow Friday på Twitter aka fuglekrig i kanøfleskoven


Josh Groban synger tweets fra Kanye West’s Twitter. Det er ikke alle, der er lige så absurde som Yeezy.

Vi der er på Twitter er et mindretal herhjemme. I Norge og Sverige er det langt mere populært, og i USA-land har det potentiale til at blive større end Facebook og bedre end McDonald’s. Nok ikke bedre end McDonald’s, men stadig okay. Man kan spørge, hvad ideen er med at følge kendtes status-opdateringer og svare igen med sine egne bovlamme vittigheder. Men da fx L.O.C. brød et halvt års tavshed og offentliggjorde titel og udgivelsesdato på sit kommende album var det ikke på Face, EB, Soundvenue eller Gaffa. Det var klokken 1 om natten på Twitter. På den måde giver det en fornemmelse af, at være tæt på en nyhedsstrøm og selv kunne byde ind. Desuden er det en fed tidsrøver, der gør det hakket sjovere at følge massehysteriet omkring #xfactordk, #mgpdk og andre større begivenheder.

Men det kræver selvfølgelig at man udvælger interessante, sjove og ikke mindst neurotisk hurtigt opdaterende kontoer at følge, og det skal helst ikke være nogen der bare skriver, hvor de har tjekket ind på 4Square eller at de fik gule ærter til morgenmad. I anledningen af #FF også kendt som “Folllow Friday” er her en håndsrækning hvis du selv tænker på at hoppe på twitter, eller allerede nu deltager i fuglekrigen i kanøfleskoven. Her er en god håndfuld, som jeg nyder at læse opdateringer fra.

Dansk hiphop:

Per_Vers: Per er næsten altid på farten. Det vil sige, at han ofte er fanget i et IC3-tog på vej til Udgård, Smørum Nederen eller hvor de nu har valgt at bygge et gymnasium. Det vil sige, at han tweeter temmelig ofte. Det vil sige, at han er sjov at følge.
uso11: U-Dollah har som regel altid oplevet et eller andet big time ball’in og er ikke karrig med at dele det med os andre. Desuden rangerer han temmelig højt, fordi han postede dette nummer, som svar til modeugen.
PedeB1984: MC’s Fight Night triple-crown champen er god for en besk kommentar til samfundets tilstand og en frisk anbefaling af noget depraveret, punchline orierenteret battle-rap.
AliKaziim: Ali K fra Kidnap Loge og Smooth Asiatics har altid set de nyeste, sygeste franske kunstfilm.
Spolopblog: Landets bedste hiphop-blog med den hemmelige tba bag roret.

Udenlandsk hiphop:

questlove: 1½ million followers kan sagtens tage fejl, men det gør de nu ikke i tilfældet ?uest Love. Trommeslageren fra The Roots har de sjoveste tweets og den fedeste ‘fro.
JeanGreasy: Jean Grae aka What What er en kvindelig rapper fra Brooklyn, der ligesom alle andre rappere med afrikanske aner også har lidt blåt blod i årerne. Det forhindrer hende heldigvis ikke i, at være kongesjov og spydig online.
Rosenbergradio: Peter Rosenberg, der hoster undergrundshiphop-showet “Real Late” på Hot97 skriver om hiphop og wrestling, så det kunne jo nærmest ikke være bedre. En gang i mellem husker han endda at lægge links op til sit radioshow.
BumpyKnuckles: Freddie Foxxx er skiftevis røvsjov og røvsur. Det er nok noget han burde arbejde med. Men det er sjovt at følge.
roycedafive9: Royce Da 5’9 har som regel oplevet et eller andet åndssvagt der giver ham lyst til at tweete “smfh” eller skyde nogen.
byroncrawford: Den mest hadske hiphopblogger i verden er sjældent først med nyhederne, men har ofte den mest snarky kommentar til dem.

Diverse:

Lasse_Rimmer: Altid online, altid klar med en punchline.
KaareSorensen: Jyllandsposten journalist med hurtige tweets fra det store udland. Sjovest når han er i USA.
StineStregen: Hun tegner sirligt, hun tweeter sjovt.
HomerJSimpson: Temmelig præcis gengivelse af, hvad Homer ville tweete om. (spoiler: det handler mest om øl).
vestager: Af en eller anden grund er Margrethe Vestager det eneste Folketingsmedlem, der formår at bruge Twitter til at kommunikere med, og ikke bare genposte Facebook-status.
monggaard: Informations Christian Monggaard tweeter både før, under og efter de film han ser, og linker pænt til de større anmeldelser og portrætter.
danawhite: Direktøren for UFC opdaterer konstant og breaker ofte nyheder om nye kampe på twitter.
CMPUNK: Chicago Made Punk er med flere længder den bedste tweetende wrestler. He’s straight edge, and he’s better than you. (og stor fan af Lars Frederiksen and the bastards).

En tanke om “Follow Friday på Twitter aka fuglekrig i kanøfleskoven”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *