Alting er federe i Norge: National Cypher – hvorfor har vi ikke det i Danmark?Behind the scenes fra første national cypher, hvor de fremmeste norske rappere repræsenterer

Norsk rap er aldrig rigtig slået igennem herhjemme. Jeg tror det tætteste vi er kommet var Multicydes hærgen på P3 med det Bjergkøbing Grand Prix-samplende “Not For The Love” og i den mere sobre ende selvfølgelig Madcon’s superhits samt Tommy Tee’s “Scandalnavia”. Ikke desto mindre tager nordmændene altid godt mod danske rappere. LOC er pt i Oslo for at indspille med Lars Vauler og til efteråret skal Nik & Jay spille med deres norske pendenter Erik & Kriss. Nå, hvis man vil have et hurtigt indblik i scenen netop nu, er National rap cypher en super introduktion. Dels er der et Oslo-cipher med Don Martin fra Gatas Parlament i storform, Magdi og Chiraq fra Karpe Diem, Jae-R og Puma, og samt et Norge Rundt cipher med Joddski, Kriss, Jaa9 samt Onkl P, der stjæler showet med linjen “prøver ikk å være artig, men hoes’a er på dicken for ‘eg kle meg som Gaddafi”. Set-uppet er stjålet fra cypher til BET Awards, og det fungerer supergodt…

National Cypher 2011 #1 Oslo

National Cypher 2011 #2 Norge Rundt

Næste søndag skulle 3. og sidste installation i serien være på trapperne med upcommers, så der er noget at glæde sig til. Umiddelbart kunne man sagtens stjæle konceptet herhjemme med et KBH Cypher (fx Pede B, Mass, Jokeren, Jay (fra Nik &) samt Orgi-E), landet rundt (fx Jøden, Strøm, Niarn, Marwan, og Per Vers) og upcommers (fx Kesi, Gilli, Danni Toma, Mund De Carlo og Gio) Der skal jo nok squashes nogen beefs, og jeg kan allerede nu se jeg har glemt at placere SupaJan og Khal Allan, som uden tvivl ville hive standarden op, men det er trods alt også bare et forslag.

3 tanker om “Alting er federe i Norge: National Cypher – hvorfor har vi ikke det i Danmark?”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *