Roskilderygter – hvem mon skal lave en Wu-Tang i år?

1319_1151363718_01

Guderne skal vide jeg elsker Roskilde Festival. Men ligeså meget som jeg elsker at glæde mig til at se hvem, der kommer på plakaten, elsker jeg at gætte på hvem der aflyser igen. Jovist, jeg har set Snoop Dogg og Tech N9ne og Kanye, men jeg skulle også have set Gang Starr og Nas og Pharoahe Monch og, og, og. Faktisk tror jeg på hiphop-fronten at fremmøde og aflysning går cirka lige op. I morgen offentliggør Roskilde formentlig det meste af sommerens program, så her følger et hurtigt bud på, hvem der kommer på plakaten og hvem der aflyser…

Fra udlandet er Big Boi, Janele Monae og MIA allerede annonceret. Superfede, funky navne, hvoraf Big Boi nok har størst chance for at blive hjemme ved sine rottweilere og stripperstænger.

Roskilde offentliggør helt sikkert Odd Future med Tyler, The Creator i morgen. De var det store trækplaster til SXSW og er allerede annonceret til andre festivaler.De er samtidig de mest oplagte aflysere, da vi stadig har tilgode at se om de kan finde ud af at tage på europaturné.

Af old school hiphop (og jeg er lidt i tvivl om Roskilde er interesseret i den slags) er Public Enemy og et genforenet House Of Pain gode bud på annonceringer og aflysninger. Cypress Hill headliner Splash, og da de tidligere har spillet på Orange kunne der godt være lidt nostalgi i dem også.

Yelawolf er på tour og netop signet til Shady. Han ville falde godt i tråd med sidste års Tech N9ne koncert.

Diplo er vist med som MIA’s dj, så mon ikke han får sit eget show ligesom A-Trak gjorde efter Kanye.

Tinnie Tempah er jeg næsten 100% på.

Desuden regner jeg med Atmosphere debuterer på Roskilde, især på baggrund af Brother Ali’s monsterpræstation sidste år. De er trods alt også kun et af verdens mest tunerende rap-acts og har været det i 12 år. Af samme grund aflyser de næppe.

Freddie Gibbs og Curren$y spiller også festivaler, men jeg tror ikke Roskilde ved hvem de er.

Og så fra Skandinavien er både LoopTroop og Timbuktu albumakuelle, jeg tror mest på de professionelle drømmere.

Herhjemme fra har jeg ikke rigtig et clue. LOC er annonceret, Per Vers er oplagt som Roskilde veteran. Jeg tror ikke de hopper på Respekt bølgen, så forvent næppe RBC og DGP. Til gengæld tror jeg på Dokkedal/Dixen og jeg vil sige MC Tia med et fedt liveshow er en dark horse.

5 tanker om “Roskilderygter – hvem mon skal lave en Wu-Tang i år?”

  1. Odd Future skal nok blive annonceret, er dog ikke sikker på at underskrifterne er i orden endnu, så måske misser de plakaten. De møder også op, på nær Tyler The Creator, som til Juni er en af verdens mest omtalte musiker, og samtidig har årets bedst sælgende debut plade ude.
    House of Pain er et godt bud. Men jeg tror mere på Beastierne end Cypress Hill. Raekwon ville heller ikke være et dårlig bud, på både en annoncering og en aflysning.

  2. Og så forresten Beyonce eller Stevie Wonder som lukke og slukke navn om søndagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *