Når man swagger bagvendt…

Jojo, I get it, det beskriver den måde, man – helst nonchalant – sætter fokus på ens åh så særegne stil, men jeg får bare sådan lyst til at råbe “DEN DER MADPAKKE ER OVERHOVEDET IKKE NICE SWAG!” hver gang jeg hører ordet Swag. Som I måske har bemærket har jeg søsat en kampagne mod swag, og fået allierede som Royce Da 5’9″, og nu er SpolOpBlog gået 100% ind i kampen mod det overhypede ord for overhype.

Jeg er ret sikker på, jeg første gang registrerede at swagger for alvor havde gjort sit indtog i dansk sprogbrug, var da Jørgen Leth under en Tour De France sending, beskrev måde rytteren sad i sadlen, trådte i pedalerne, drak vand eller hvad han nu trækker sin poesi ud af, som “han har det man vist kalder for swagger”. Swagger har gennemgået lidt den samme ordforkortende forvandling som da blingbling blev til bling, og er nu blevet til det endnu mere irriterende onomatopoietikon “swag”.

Problemet med swag er, at det i modsætning til dope, stupid, fresh og deslige, er blevet ligeså meget teenagesprog som det er storbysprog, hvilket betyder det højest lever en teenagegeneration. Dermed kommer vi, når det forhåbentlig snart kradser af, ikke til at huske det med romantisk nostalgi som fx klar cola men med blindt raseri som fx med tamagotchi.

Men det betyder jo ikke, at man ikke kan have det sjovt med ordet, for det er jo trods alt rimelig flækkeren at sige. Derfor var moroen stor da MikL på Twitter betegnede sig selv som “den unge Andre Swagazzi”, og straks fulgte bud som Daniel Swagger, Bilbo Swaggins, John Swaggenroe, Michael Swagson, Swaquille O’neal, Swagatha Christie fra blandt andet Per Vers, Christian Grubert, JNS og Fantomet.

Det viste sig dog hurtigt, at FredNukes er kongen af swaggifisering af egennavne. Her er en håndfuld: Burt Swaggerach, Stein Swagger, Butch SWAGidy and the sundance kid, Jim Swaggerthuggert, og ikke mindst Swagsaw Jim Duggan.. Hooooooooooo!

Har du selv flere sjove så post dem gerne, men jeg forestiller mig det fungerer lidt som skumfiduser, og man hurtigt får for meget, så max en pr. post.

8 tanker om “Når man swagger bagvendt…”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *