Nice & Smooth viser gammelt er det nye nyt

Så var det i dag den glædelige nyhed om Nice & Smooth’s første koncert på dansk jord ramte gadeplan. De skal spille march 9th (datoen hvor the greatest rapper of all time som bekendt kradsede af) på Rust. Se mere her. Jeg glæder mig selvfølgelig usigeligt til at se dem – samlet. For jeg har faktisk set Greg Nice før til en Hot97 Fashion Showcase i New York, hvor han pumpede stemningen op og stjal showet fra de kun halvt så gamle rappere, og fortalte det chokerede publikum at han havde rappet længere end Hot97 har eksisteret.

Skulle man have glemt hvordan Nice & Smooth lyder og er man samtidig nysgerrig efter at lure hvordan de ser ud i dag, er ovenstående video et glimrende 2-i-1 løsning, da det er en video til den gode gamle “No Delayin'”, hvor veteranerne repræsenterer på gadehjørner i Harlem og Bronx og viser det gode gamle er det spritnye. Men lad os da bare se flere
videoer…

“Sometime’s I Rhyme Slow”

Hvori Greg Nice og Smooth B rapper over guitaren fra Tracy Chapman’s “Fast Car” og Smooth B fortæller en uvant, sørgelig historie om pige, der tager ordentlig meget sne.

“Early To Rise”

Hvori d’herrer hænger ud i en poolhal i deres nattøj og chiller i en svømmepøl i et par baderinge. Smooth fortæller en personlig beretning, hvor han endda afslører hvilken gade i Bronx han bor på og kalder sig den sorte Blake Carrington.

“Hip Hop Junkies”

Hvori gutterne har en funky funky style og et funky funky rhyme, som de spytter på nummeret med det karakteristiske Partridge Family omkvæd, og Smooth B fortæller en traditionel underholdende historie, om at hitte på en pige, samt at han klær sig varmt så han ikke får lungebetændelse.

“DWYCK”

Hvori Greg og Smooth er på besøg hos Gang Starr i hvad der dengang var Guru og Premo’s største hit. Greg Nice forklarer at han arbejder for et salær og ikke gratis, men muligvis vil gøre det for velgørenhed, og Smooth B fortæller en rørende historie om at låne en Philly Blunt cigar, da han har glemt sin derhjemme og gerne vil være høj.

“Dirty Dawg”

Hvori New Kids On The Block får besøg af vores helte på deres forsøg på at lave noget New Jack Swing. Det afholder dog ikke Smooth B fra at fortælle en opbyggelig historie om ikke at falde for de hurtige piger.

Gad vide om der er mulighed for en NKOTBBSBN&S-tour? Det må vi spørge om på Rust, ses til hiphop!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *