Fredagsbio: Ice-T i Oprah i 1990 om censur, ytringsfrihed og at bolle piger med en lommelygte

Som nyt “spændende” tiltag på ptas.dk kickstarter vi weekenden med en omgang fredagsbio. I dag har jeg – apropos sprogdebatten – valgt et 22 år gammelt debatprogram fra USA, hvor de diskuterer stort set de samme ting som nu. Må man sige noget frækt i sange? Må man bruge stødende ord? Hvem skal bestemme det? Hvordan kan man straffe de beskidte munde?

Programmet er et af de få afsnit, hvor talkshowmogulen Oprah har inviteret rappere på besøg. Når hun gør det er det som regel for at diskutere sprogbrug og denne gang er ingen undtagelse. Hun har blandt andet Ice-T i den varme stol, der får skudt i skoene at han opfordrer til voldtægt, fordi han har lavet en sang, hvor Evil-E boller en pige med en lommelygte så hendes bryster begynder at blinke. Aight.

Med er også Tipper Gore, Al Gore’s kone, og formanden i PMRC, der står bag det kendte advarselslogo “Parental advisory explicit lyrics”. Hun er, igen apropos, notorisk for at overdrive og fejlfortolke teksterne fra de grupper hun gerne ser bandlyst, blandt andet Jello Biafra fra Dead Kennedy’s, der gennem showet leverer knivskarp analyse, der stadig er gangbar…

Del 1:

Del 2:

Del 3:

Del 4:

En tanke om “Fredagsbio: Ice-T i Oprah i 1990 om censur, ytringsfrihed og at bolle piger med en lommelygte”

  1. Hallo det er VOLD optur når du kører noget knowledge ind på relevante emner i nutiden, krydret med links og lidt pta skriveri om oldschool shit…som STADIG er fucking relevant i dagens debatter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *