Mos Def lader sig tvangsfodre i prostest mod overgreb på Guantanamo

Det er ret svært at skrivende noget udtømmende om Mos Def. Fx skulle han være skandaløst dårlig til at afvikle sine liveshows og ændre dem til en slags skældud-seancer, men de to gange han har optrådt i Danmark, har han været gennemfantastisk. (se billeder fra en blændende Black Star koncert her). På samme måde er hans skuespillerkarriere også en pendulering mellem fremragende og elendige præstationer. Han er i det hele taget lidt af en gåde som kunstner.

Dette har dog ikke noget med kunstneren Mos Def, eller Yasiin Bey som han ret beset gerne vil kaldes, at gøre. Det handler om hans politiske aktivisme. Han har i flere år været en stor kritiker af USA’s opførsel på Guantanamo. Og i anledningen af amerikanerne lige nu tvangsfodrer en række af fangerne, der sultestrejker i militærfængslet, har han valgt at lade sig selv udsætte for tvangsfodringen som illustration.

Nu er der givetvis milevidt fra frivilligt at lade sig torturere og så til den virkelig verdens tortur. Da en venstrepolitiker satte sig på sin flade, for at vise hvor lidt overlast demonstranter lider ved at blive spændt fast med strips på asfalten, var der jo helt klart bare en art skuespil, der intet har med det reelle overgreb at gøre. Derfor troede jeg ikke, at jeg ville blive så overvældet af hvor stort et overgreb tvangsfodring faktisk er.

Videoer kun 4 minutter lang, men den er ekstremt svær at komme igennem alligevel. Den kan ses på Guardian.co.uk.

En tanke om “Mos Def lader sig tvangsfodre i prostest mod overgreb på Guantanamo”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *