PTA’S HIPHOPHJEMMESKOLE DAG 8: PILFINGERS PRODUCER CORNER


Da jeg startede denne hiphophjemmeskole, var en af de første kommentarer fra min ven Strøm: “Du bliver også lige nødt til at give Pilfingers IG live sessions fra studiet noget shine. Det obligatorisk!”

Og naturligvis. Pilfinger har været et fyrtårn af glæde midt i ensomheden, så selvfølgelig skal han på skemaet. I denne uge har han endda linet ingen ringere end superproducerne Static, Tue Track, Sly, Pooyandeh, Lille Høg, Mads Møller fra Pitchshifters, Es og Pharfar op til liveinterviews. 

Det starter allerede i aften klokken 19.00 med mine helte Static og Tue Track, og i den anledning fangede jeg Pildada til et miniinterview.   

Faktisk har jeg engang inviteret mig selv på besøg i Pilfingers studie. Det var i anledningen af Johnsons “Alt mit shit”-album. Vi skulle have Johnson på coveret af DUBCNN og den gamle Aarhus V-legende kvitterede med et billede, hvor han barberede damers understel i en barbershop. Sådan!

Men for det hele ikke skulle gå op i intimbarbering, drog jeg, seriøs som jeg er, til Gammel Kongevej og fik lov at lytte til Pilles guldkorn. Det var en solid indføring i musikalitet og håndværk, jeg aldrig glemmer. Derfor tror jeg roligt jeg kan istemme Ung Strøms statement om, at ugens interviews er obligatoriske. Læs med!


Hvordan fandt du på at sende live fra studiet?

Jeg tror egentlig, det var fordi jeg gerne ville lukke folk ind bag linjerne. Folk har ikke så meget at lave derhjemme, og jeg ville gerne være med til at underholde dem, der er blevet trætte af Netflix. Og så er det en udfordring at lave musik mens folk kigger med, fordi jeg bliver tvunget til at træffe nogle hurtigere valg. Selvom det ikke er et underholdningsprogram jeg laver, men rigtige tracks, kan jeg ikke bare sidde og nørde en kick og en snare, jeg skal videre. Det er faktisk sundt for produktionsprocessen.   

Så er det bare hyggeligt at folk kigger med eller stalker en, haha. Og det er grineren at der er andre producere der er med på en chat. Det er faktisk ret givende, synes jeg, for mig selv. Jeg er ligesom social og kreativ på samme tid. Jeg er var slet ikke i tvivl om jeg ville fortsætte, da jeg havde lavet det første dag. 

Hvad er det fedeste du har oplevet? 

Det er svært at sige een ting. Der sker alle mulige underlige ting. Jeg havde Jakob Riising på, der rullede med maven til et af mine beats. En vild ting der skete, var en dude der hedder Roccstar, der skrev på chatten klokken lort om natten, da jeg lavede det sidste track. Han er en amerikansk sangskriver og artist kendt fra showet “Love and Hip Hop” og er ligesom et stort navn, der skriver og producerer for Rihanna og Chris Brown, men en jeg ikke havde set i seks-syv år. Han siger så: “I need that beat”. Han anmodede om at gå live, og så fik han bare alle de ting, jeg havde lavet. Pludselig var der bare hul igennem til en A-writer fra Los Angeles. Jeg tog også et liveopkald fra en pige i Esbjerg, som alle i chatten opfordrede til at synge. Da hun så skulle i gang gik hendes internetforbindelse ned, haha.  

Nu glæder jeg mig sindssygt meget til den nye dimension, hvor jeg skal gøre det sammen med nogle andre producere og finde ud af, hvordan deres arbejdsmetoder er. Det bliver fedt at hænge ud på en ny måde. 

Hvilke forventninger har du til ugens gæster og har du nogle særlige udfordringer til dem?

Nu kan jeg jo ikke afsløre for meget. Mine forventninger er at jeg får et indblik i hvordan de arbejder og kommer tættere på deres historie. Men jeg vil også rigtig gerne sætte producerne i spotlightet og give dem noget shine, i stedet for. Nu kan vi fortælle the average people, at der faktisk sidder mennesker omme bag knapperne, der får tingene til at ske. Somme tider spørger folk “hvad laver en producer?” og der plejer jeg at sige, at hvis du fjerner vokalen, så laver produceren alt andet. I hvert fald i min genre. 

 Det bliver spændende at se, om dem jeg kender fra mit fag, arbejder helt anderledes end jeg selv. Jeg får mulighed for at være spørge-jørgen, og jeg kan suge til mig, af alt det de andreDet kan jeg faktisk godt li’ ved corona-tiden, at vi pludselig kan tage os tid til hinanden. Det bliver sloooow-tv. 

Følg PILFINGERS PRODUCER CORNERInstagram.com/Pilfingermusic

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *