FunkLogen nostalgi – lyt til min demo! (be’om)

For ti år siden var jeg med i en rapgruppe, der hed FunkLogen. Gruppen var lidt speciel på den måde, at den voksede ud af de faste brugere på RapSpot.dk da nettet var rimelig nyt og ting som digitalkameraer var en fjern fremtidsfantasi. Jeg mødte faktisk op til vores første omgang indspilning uden at ane hvordan de andre medlemmer så ud.

Jeg har Googlet mig frem til, at demoen udkom 1. april 1998, og beskrives sådan: ”- “FunkLogen” (promo cd). FunkLogen udgøres af Mcs: Pta, Dolby B, Orama og K-V samt producer Gnuen. Trykt i 50 eksemplarer og indeholder 6 undergrundsnumre + intro. Er kun udsendt til diverse dj’s, radiostationer og ungdomsmagasiner.” Desuden scratcher Mugge Vejmand på de fleste numre, men han forlod gruppen ret tidligt, da han ikke syntes det var så honkydory, at vi havde bitet de fleste af vores beats fra klassiske instrumentaler. De første tre numre (”1. Gram Funk”, ”Jyllandsringen 500” og ”Forskudte Linier”) blev indspillet på en musikhøjskole i Vig engang i 1997 og de andre et halvt års tid senere i et studie i Hillerød. Udover at rappe var mit bidrag primært at jeg fandt på et par wordcuts og filmcitater (jeg ville også have brugt et af Spacey fra Midt om Natten, men det blev nedstemt). Demoen blev trykt på 50 brændte CD’er som vi gav til kendisser vi regnede med ville blive ellevilde med os – det gjorde de ikke, for jeg har set den et par gange i brugtforretninger. Nu er der mulighed for at (gen)høre numrene, der vist aldrig fik andet end et kultpublikum på Falsters efterskoler:

FunkLogen Demo

1: Logen

[audio:FL01.mp3]

2: Den Onde Cirkel

[audio:FL02.mp3]

3: Jyllandsringen 500

[audio:FL03.mp3]

4: Forskudte Linier

[audio:FL04.mp3]

5: Superagenterne

[audio:FL05.mp3]

6: 1. Gram Funk

[audio:FL06.mp3]

7: Deltidrapper

[audio:FL07.mp3]

Jeg så mig også omkring efter respons og den eneste, der stadig er online, er en noget nepotistisk, men alligevel kærkommen, anbefaling fra vores RapSpot-ven Creative, der i The Cypher skrev:

”Jeg har som en af de få i kongeriget Danmark været så heldig at få fat i FunkLogens længe ventede CD, og man må sige, at de 7 numre de har valgt at præsentere, er meget atypiske for hele den danske rapscene. Dette faktum er netop grunden til, at FunkLogen bliver interessante, da de viser en ny og mere spændende udvikling indenfor dansk rap end de fleste andre, der dukker op scenen. Mit favoritnummer på CD’en er uden tvivl “Forskudte Linier”, hvor alle MC’erne i Logen pisker en herlig stemning op på mikrofonen over et velproduceret beat, men også numre som “Superagenter” og “Deltidsrapper” holder hele vejen igennem. Det er næsten synd, at der er trykt så få CD’ere som tilfældet er, da der er en del MC’s på den danske scene, der via FunkLogen kunne lære nye ord som originalitet, kreativitet, nyskabelse og innovation. Den eneste finger jeg kan sætte på udgivelsen er, at produktionerne lige mangler det sidste for at blive rigtigt vilde, og at MC’erne på nogle tidspunkter lyder en lille smule uinspirerede, når de rapper, men alt i alt er CD’en en virkelig god præsentation af FunkLogen, som jeg personligt glæder mig til at høre mere fra i fremtiden.”

Det fik han desværre ikke lov til, for udover et enkelt show i Ungdomshuset og et til et hiphopjam i Næstved fik vi aldrig rigtig viftet med FunkLogen flaget. De andre var godt nok med i hiphopprogrammet Love Hurts, men det måtte jeg ikke tage over til for mine forældre. Siden har jeg primært holdt kontakten med Orama og K-V, som jeg regner blandt mine gode venner. Orama og jeg har lavet en del musik sammen, primært på engelsk, og da vi for nogle år siden skulle spille i Ungeren igen rykkede vi sgu lige ”Jyllandsringen 500” over instrumentalen til El-P’s ”Dead Disney”.

PS: Som ekstra service til dig, fordi du har læst dig hele vejen gennem denne nostalgistorm, får du her muligheden for at downloade en rar-fil og bygge din egen FunkLogen demo komplet med covershots.

PPS: Som nævnt havde man ikke fancy’e digitalkameraer back in the day-o, så men her er et billede af så mange medlemmer af FunkLogen som jeg kunne finde. Det er fra venstre mod højre, PTA, Egil/Selv, Orama og K-V anno 1997.

10 tanker om “FunkLogen nostalgi – lyt til min demo! (be’om)”

  1. Mega fedt at høre igen, mand! PLB hookede mig op med en kopi af en kopi dengang, men det er sgu ved at være mange år siden.

    “Du virkelig du ka’ slå os…?”

    – Tosseper

  2. Hahaha, det er classic material! Især taget i betragtning at jeg var hjemme hos Dolby-B i Hillerød for et par år siden og han skyldte min ven penge – ligepludselig var han gået under jorden og vi har ikke set ham siden.. Wolla!

  3. Hehehe classic, Tror jeg fik en skive af Orama.. sad lige og hørte den med kæresten som har en forkærlighed for old school rap og hun var vild med det :)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *