Everybody wanna rock

snoop

Så fik vi dette års ”A Milli”. Jeg havde godt nok ikke gættet at Snoop Dogg’s ”I Wanna Rock”, et halvgodt nummer fra et heldårligt album, skulle blive nummeret hvor alle der kan finde vej til en vokalboks, spytter deres egen freestyle over beatet…

”I Wanna Rock” er lavet ud fra den forholdsvis simple opskrift, at tage introen til Rob Base & DJ EZ Rock’s ”It Takes Two” og forlænge den til et helt nummer. Introen er i øvrigt fra ”Space Dust” og som man kan høre er der ikke gjort meget ved den. Det fik lidt an en renæssance med ”My Name Is Earl” serien, fordi det var Randy’s yndlingssang, og så var den selvfølgelig også med på Ezicuts remix af Jokerens “Yes Sir”. Opskriften med at lægge et åbenlyst sample som kendings-intro til ens danse-anthem var ret hot på det tidspunkt, og man så det blandt andet også med Tears for fears ”Head over heels” på Cash Money & Marvelous ”All The Ugly People Be Quiet”. Nå, nok historie, tyve år efter har vi altså:

Ras Kass, Lloyd Banks, Fat Joe, Joell Ortiz, Kid Daytona, Homeboy Sandman, Isaac Jones, Styles P og der skal nok nå at komme en bunke flere. Chancen for Skillz laver sit ’09 Rap-Up over “I Wanna Rock”…rimelig fn stor.

Da ”A Milli” crazen var kom til Danmark hoppede selv Nik & Jay på vognen så jeg håber, at vi ser masser af hjemlige versioner af ”I Wanna Rock” snart…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *