Redman har besøg af Kool Moe Dee 30 år for sent

Her i huset betragtes Kool Moe Dee som lidt af en gud. I en sådan grad, at jeg har et flot eksemplar af How Ya Like Me Now hængende på væggen – som platinplade. Derfor var min glæde uendelig stor da jeg så på tracklisten til Redman’s album “Reggie” at gode gamle Moe Dee var med på et nummer. Det viser sig dog, at det ikke var Kool Moe Dee anno 2011 men Kool Moe Dee anno 1981, der medvirker.

Den dygtige lipsynching til trods, er omkvædet og de andre vokalbidder nemlig taget fra en liveoptræden på det legendariske Harlem World nytårsaften ’81, hvor Kool Moe Dee giver svar på tiltale til en fræk Busy Bee. Og så er det ikke engang fra rappen, men fra introen, hvor Moe Dee trækker tiden ud – in the place to be – indtil DJ Easy Lee har fået styr på pladespillerne. Battlen er voldsomt legendarisk, og du kan høre KRS-One med flere fortælle hvorfor i Beef-dokumentaren her, og ellers kan du nyde Kool Moe Dee’s battlerap nedenfor.

Kool Moe Dee Live @ Harlem World 1981

[audio:moedee.mp3]

Now you popcorn peanut toy mc’s never ever ever heard no rhymes like these.

En tanke om “Redman har besøg af Kool Moe Dee 30 år for sent”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *