Macho Man Randy Savage død i bilulykke :-/

Jeg ved godt, at man ikke burde tage det personligt, når stjernerne falder. Og især når man, som jeg, har valgt at dyrke hiphop og wrestling, hvor heltene dør i et omfang, der gør det vanskeligt at gense gamle barndomsminder uden at skulle føre bodycount samtidig. Alligevel bliver den her godt nok hård at sluge. Ifølge TMZ meddelte Randy’s bror Lanny Poffo, at Macho Man døde efter han fik et hjertetilfælde bag rattet i sin bil i morges. Han blev 58.

Randy “Macho Man” Savage var indbegrebet af en larger-than-life personlighed, der passede perfekt til wrestling. Tæller man talent indenfor områder som atletiske evner, story-telling, improvisation og med et moderne ord “x-factor” er det vel nærmest kun Ric Flair, der kan følge med. Han havde en unik evne til at fange publikum, og det har sikkert hjulpet at han efter sigende skulle have været kugleskør i virkeligheden. Og skal man endelig snakke om SWAG, så prøv lige at se på Randy Savage, fra solbrillerne, til kåberne til Miss Elizabeth på hans højre skulder – jeg gad godt se Kanye konkurrere med det på hans bedste dag.

At Macho Man bliver savnet af andre end wrestling-fans ses allerede ved at rappere som Chino Xl, Apathy og D-Stroy fra Arsonists har tweetet deres kondolencer. Jeg har allermest lyst til at kravle op i et ringhjørne og hoppe ned på den første og bedste med albuen først, men jeg må hellere mindes Macho Man på en mindre farlig facon, så jeg har sat Pump And Circumstance på og her følger en håndfuld højdepunkter, hvor han wrestler, rapper og forsøger at tæve Spider-Man som kunne han kunne gøre det. Oooooh yeah!

Jeg var så heldig sammen med min far at se Randy Savage til Summerslam 92 på Wembley Stadium sammen med 84.000 andre fans. Her forsvarede han sin WWF titel mod Ultimate Warrior i en kamp, der selvom den blev overskygget af Bret Hart vs British Bulldog, og aldrig nåede samme højder som Macho Man vs Warrior til Wrestlemania VII, stadig fik alle til at flytte sig frem til kanten af sæderne, specielt da Mr Perfect og Ric Flair blandede sig. Minder fra en tid, hvor verden måske var mere sort-hvid, men til gengæld var figurerne i den fyldt med flere farver end Randy Savage’s wrestling-kluns. Til gengæld skærer det i hjertet, når man blot 19 år senere ser tilbage på cardet, og kan konstatere at fem af wrestlerne er døde. Men lad os starte highlight-båndet alligevel.

Hulk Hogan vs Andre The Giant var den største kamp til Wrestlemania III, men Randy Savage mod Ricky Steamboat var den bedste – og en af de bedste gennem tiderne.

Randy Savage vinder – med hjælp fra Hulk Hogan – WWF titlen til Wrestlemania IV.

Hogan og Macho Man finder sammen i teamet The Mega Powers, der dog eksploderer da de rager uklar over Miss Elizabeth i dette episke øjeblik.

Randy Savage cutter den vildeste promo med ryggen til kameraet. The beat goes on!

Randy Savage bliver bidt af Jake The Snake’s slange. That snake better be de-venomized!

Randy Savage bliver reinstatet og Mizz Liz ser skidegodt ud!

Macho Man og Ric Flair leverer en kla-si-ker til Wrestlemania VIII!

Macho Man vs Ultimate Warrior i London – Den så jeg :-)

Randy Savage i rollen som Bone-Saw McGraw fra den første Spider-Man film, hvor bliver out-wrestlet af Peter Parker og introduceret af Bruce “I’m not Ash” Campbell

Macho Man er på Arsenio Hall i ’89 som WWF champ… One thing in particular and everything in general!

Og tilbage og endnu bedre i ’92 som WWF champ – NOT A RACIST!

Mach reklamerer for spegepølsestænger – OOOH YEAH!

Og så lavede han et rap-album~!

På nummeret “Be a man” udfordrer Randy Savage sin gamle frienemy Hulk Hogan til nævekamp på hiphop’sk (de nåede at blive gode venner igen)

Og selv 50 Cent syntes det var godt…

Sidste år fik Macho Man igen sin egen action figure, og det så så småt ud til, at han endelig var på vej til at forsone sig med WWE…

2 tanker om “Macho Man Randy Savage død i bilulykke :-/”

 1. Så gik det som det altid går: Selv de bedste taber til THE UUUUNDERTAKER til sidst…

  RIP Macho Man!

 2. FLOT tribute!
  Mit første møde med sporten (ja det er) pånær et par glimt hist og pist, var da jeg købte The Wrestler magasinet februar 89 udgaven. Tror jeg læste det blad en million gange, og kunne til sidst ranglisterne fra alle de mange forbund udenad. Savage var nr 1 på den samlede top 10 fra hele sporten. Kort tid efter fulgte de levende billeder og fantastiske kampe fra den paranoide superperfektionist, som hadede at improvisere. Kampene skulle ligge totalt fast på forhånd og intet måtte glippe. Det vidste man selvfølgelig ikke som lille knægt. Man elskede bare når det var Randy Savage i ringen, for så var det garanti for en god kamp, selv hvis modstanderen var Hacksaw Duggan eller Ultimate Warrior.
  Som PTA skriver, uden for ringen var han også en originator med hensyn til stil og look. En af de MEGET få som var store nok til at være kendt af ikke bare wrestlingpublikummet, men det brede entertainment publikum.
  Selv min mor blev smårystet over nyheden om hans pludselige bortgang da hun igår modtog svaret på spørgsmålet “Hvorfor whiner du NU??”.

  I sandhed som at miste en nær, kær gammel ven.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *