Rap Slam 2: Johnni G vs Kalle Pimp

Mainevent-battlen til Rap Slam 2 var på papiret mildest talt et match-up af forskellige stilarter, nemlig MC’s Fight Night 2. plads-holderen og Punchline Award-vinderen Johnni G mod DR’s Talent ’09-vinder Kalle Pimp.

Vi kan ligeså godt være ærlige. De fleste af os var kommet, med den klare overbevisning, at Johnni G ville gennemhulle sin modstander med et utælleligt antal punchlines, som da han første-runde-knockoutede Den Hvide Neger og Vigsø til MC’s Fight Night, mens Kalle Pimp ikke ville gøre den store modstand. Selvom det ikke var helt forkert, var det dog heller ikke helt rigtigt, og det gjorde det jo til en resultatmæssigt mere spændende affære end man kunne have håbet/frygtet.

Banen kridtes op fra start med en freestyle-linje fra Johnni G, hvorefter han begynder en underholde runde, med linjer som “”Talent er ligesom elevrådet, selv hvis man stiller op og vinder er man stadig lidt af en taber!” Dog tager han et skridt ned fra scenen, der lidt ryster op i både ham og publikum. Selv om han hurtigt genvinder fatningen, betyder det desværre, at han senere laver lidt lunken rednings-freestyle. Generelt er det symptomatisk at den freestyle, der bliver leveret er langt under, hvad man normalt kan forvente af en fyr med Johnni’s skills, men det viser måske at selv en knalddygtig battle-mc som ham til skal omstille sig til formatet, hvor der i reglen max skal freestyles et par liniers rebuttals og Johnni må kalde tid i en bølgedal.

Til sammenligning må man sige, at mens Johnni’s første runde er hans svageste, har Kalle Pimp klart sin bedste.
Der var vitterligt momenter, hvor han går til stålet og får folk over på sin side med, hvad der er en af battlens bedste svinere: “Jeg har hørt at Johnni stammer fra Hjørring, så du er opvokset på landet / En indavlet svans, der boede på sit værelse i et hjørne i stalden / Johnni han fik bøllebank, 117 gange, i sin fars gyllatank, hver dag af de andre drenge / Med sin tumpede dum-forstand, fumlede han rundt omkring / og alle drillede ham og råbte JOHNNI’S FAR ER BONDEMAND”.

Kalle Pimp har en sjov form for karisma, der skinner igennem, når han overbærende bemærker om modstanderen “du er da en rigtig laban…” Men den kan også tilte over i han bare sukker og trækker på skuldrene. Jeg har lidt en forestilling om Kalle Pimp ville have brugt en mere aggressiv levering, som den man oplevede i hans promo-video. I stedet snakke-rapper han sig igennem store dele af battlen, og det ændrede flow gør blandt andet han ikke får lagt rimet rigtig i “det eneste steder du optræder er til MC Fight Night… og så ved jeg ikke om du er i gang med at lave nogle pop-plader”

Egentlig synes jeg primært det er i 3. runde det går skidt for Pimpen. Det er lidt ærgerligt, for han lægger jo op til en “B-Rabbit-i-8-Mile-alle-ved-hvad-du-vil-sige-om-mig”-runde, men det varer kun et par linier før han er tilbage i den skuldertrækkende stil. Han laver en rebuttal på linien om “Dagens Danmark”-videoen, der ikke rigtigt rimer, og så kommer han til at vende op og ned på billedsproget i afslutningen “Massive Recording udgiver mit album til foråret, så fuck med os / det bliver så stort, at lige meget hvor høj lille Johnni-funny han er, vil han aldrig nogensinde ku’ se op til os”.

Efter en ikke så overbevisende start er Johnni G selvfølgelig også på banen med de punchlines vi forventede og elsker: “jeg battler Shrek med et gangster-limp”, “hvis du får en mikrofon i julegave, så burde du nok gemme kviteringen” og “du’ ikke en bawler med mange peng, læg’ nu blå mandag bag dig”. Han virker nærmest ustoppelig, når han svinger deathblows afsted som: “Du skal bruge 7-tommer-søm for at holde dit bælte spændt / Intet du siger er gennemtænkt, eloquent eller excellent / Så kan mit slæng forvent, at det blir ekstra nemt / Mod en der har en intelligens kvotient / På 5 procent af en hjerneskadet demenspatient / Talent er glemt, og næste gang vi ser dig vinde noget som helst er det hvis det lorte program bliver genudsendt!”

Johnni bruger mange amerikanske rimord og kombinerer dem med danske. Personligt synes jeg det er med til at elevere niveauet, gøre det teknisk mere kompliceret, internationalt og farverigt, men det er vel en smagssag (hvor jeg vil mene dem med dårlig smag er dem, der sætter begrænsninger for de kaudervældske rim-kaskader).

Alene enderimene i “orkester / enorm wrestler / Brock Lesnar / cross dresser / borgmester” er altså en fryd for feinschmeckere. I en battle mod en rapper, der kører en sikrere stil end Kalle bør Johnni være skarpere i alle runder, og jeg synes ikke dagens overall-topniveau var i maineventet. Men Johnni kom, spyttede og sejrede og det kan ingen tage fra ham.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *