Nederen coverversion: Rick Ross “Stay Schemin'”

Det mest nederen der musikalsk skete for mig i denne weekend, var da store fede Rick Ross, der tror han er boss, udgav sit nye mixtape “Rich Forever”. Herpå ligger nummeret “Stay Schemin'”, som for tiden får en masse opmærksomhed fordi Degrassi High-barnestjernen Drake prøver at svare igen på Common’s 1. round KO “Sweet”. Det slipper han forventeligt dårligt fra. Det lyder som om det kunne være 4. vers fra Nelly, Justin Timberlake og Timbaland’s “Give It To Me”, hvor de bare driller Prince, Scott Storch og Fergie i stedet for at gå i kødet på dem.

Nå, men det mest iørefaldende var, at hooken var tyvstjålet fra Kurtis Blow’s legendariske “Day Dreamin'”, hvor Kurtis crooner sig igennem en smuk kærlighedshistorie. Da jeg ytrede min undrende afsky omkring dette på Twitter, kunne Spolopmageren dog informere mig om, at “Stay Schemin” ikke engang er Rick Ross’ egen omskrivning. Den stammer fra et Nas-cover, hvor Nas, der er stor Kurtis Blow fan og tidligere har lavet skønrap ud af “If I Ruled The World”, på gavtyvagtig facon omskriver hele “Day dreamin – takes me where I want to be” om til “Stay schemin – niggas tryin’ to get at me”. Det er så den version Ross bare har nuppet til hook. Dovent og historieløst, hvis I spørger mig. Livet er for kort til Rick Ross, ikk’ os? Nyd i stedet originalerne.

Kurtis Blow – Day Dreamin’

Nas – Stay Schemin’

En tanke om “Nederen coverversion: Rick Ross “Stay Schemin'””

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *