Fler Farver-rapperne er nogle fly fugle

Jeg kan ret tydeligt huske, da jeg hørte Fler Farver’s debutalbum Bekender Kulør for en del år siden. Stilen slog mig som en blanding af tidlig Rent Mel i Posen og Organiseret Riminalitet, hvilket jo er fjong, men der var meget lidt særpræg over dem. Til gengæld var indpakningen fra idé til grafik ret fantastisk. Med tiden, hvor de jo blandt andet har stået for Odense Assholes brideparodien som kun få opdagede var et spoof er deres musikalske ideer og evner blevet ligeså originale som grafikken. Her vil jeg fremhæve to af medlemmerne, man bør følge lige omkring nu.

Dambo, der har gang i nogle solonumre, men har ligeså meget gang i som en anden hiphophåndværker at hamre streetart i stor størrelse op i hele verden. Således har han sat en gigantisk flamingo op i parken, sejlet rundt i sin egen avisbåd i københavns kanaler og kravlet op i sin egen trojanske hest på Skanderborg Festival. Og så har han været i Beirut og sætte 110 fuglehuse op… mens han rappede om det. Det er så inspirerende gør-det-selv-hiphop-ånd at man er ved at tude over, at sidde på sin flade. Tjek videoen ovenfor og følg ham på Face.

Pmjacob, der faktisk ikke var en del af OA, men alligevel havde en finger med i spillet, blandt andet da han i rollen som fotograf, lavede en prisvindende billedserie om det lettere røvballeagtige tur-liv i Danmark. Han er nu sprunget ud med en helt anden lyd i projektet Jacobløberhjemmefra, hvor det er en slags indie-hop med følelserne uden på tøjet og skramlede elektroniske toner, der præger lydbilledet. Førstesinglen “Klynger i kor” var jeg ikke så vild med, det er jeg til gengæld med det nye nummer, der apropos Dambos fuglehusefetich har titlen “Du fugl bare flyv”. Hør den nedenfor og glæd dig over, der sker alt muligt lækkert i dansk hiphop ligenu.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *