Rejs med Grandmaster Flash fra hans køkken til København på et 30 års eventyr…


Kender I det, at man er et sted, der er vildt fedt, men der også et andet sted man gerne ville være? Lige i aften ville jeg åndssvagt gerne være i Pumpehuset, når HEAT præsenterer gode gamle Grandmaster Flash.

Flash var en af de første DJ’s jeg så scratche. Jeg så ham ikke live, men i Wild Style-filmen, hvor han cutter i Jens Lyn og Mardi Gras i sit køkken mens Fab Five Freddy kigger på og Charlie Ahearn filmer. Autenciteten i at se en virtuos mester invitere til undervisning i sit ydmyge te-køkken er til at tage og føle på. Scenen blev optaget i 1982 og i mine ører holder den ligeså godt i dag 30 år efter. Ikke mindst når den smeltes sammen med Rock Steady Crew, der øver deres breakshow på et medbragt linolium.underlag og Lee der maler på sit store Wild Style amfiteater-piece. Real hiphop.

Flash går på scenen i Pumpehuset fredag den 12. oktober, se mere om eventet på Facebook. I øvrigt så jeg at den nye installation i Ed Piskor’s Hip Hop Family Tree (som jeg interviewede for nylig) er med netop Grandmaster Flash, og den kan du tjekke her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *