Hvad ville Nyboe gøre?

Så er det nye Run For Cover Magazine på gaden. Og det er fedt. Rigtig fedt. Men ligeså fantastisk jeg synes bladet er, ligeså blown away er jeg af idol-plakaten. Det er ingen ringere end min ven Jesper Nyboe, der pryder den. Han er kendt for at udgive hiphop, skrive om hiphop og diskutere hiphop… til døde.

Guderne skal vide at jeg har hamret hovedet ned i keyboardet i frustration over unge Nyboe ikke vil fatte at han enten har taget fejl i diskussionen eller i det mindste diskuterer et fuldstændig ligegyldigt aspekt. I den anden ende af internet-modemmet er jeg sikker på Nyboe sidder med præcis samme frustration over verden, der bare ikke vil forstå han har ret og at han har ret til at skrive det igen og igen.

På en måde er det selvfølgelig at gøre grin med Nyboes trolde-status, men på en anden – og mere rigtig – måde, er det en hyldest til en ildsjæl i hiphop, der bare aldrig har fattet, hvornår man skal holde op med at hælde benzin på bålet. At lave posteren er et fantastisk sted mellem kult og ironi jeg ikke har besøgt siden 90’erne. Jeg sendte ham en lille stikpille på Spol Op For Sorte Får-cypheret, og jeg kan afsløre at jeg havde clearet linjen med Jesper først, og han, så vidt jeg husker, syntes den var sjov.

I al fald har jeg smækket posteren på væggen, så jeg, når jeg diskuterer kan kigge op på den, og på orakelagtig facon gruble “Hvad ville Nyboe gøre i denne situation?” Og fra nu af tror jeg sgu, at jeg vil gøre det samme. Somme tider.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *