Spot et spoof: “ingen fri hash uden reggaeforbud” eller “reddet fra hiphop af kriminalitet”

skorverden

Det kan være temmelig svært at navigere på nettet, nu hvor diverse spoofsites holder 1. april hver dag, mens vi andre blot holder 1. april den 1. april og bærer nag. Flere og flere af de fiktive nyhedshistorier citeres som sandhed. Men for tiden synes jeg også, det kan være svært, at spotte om nyhederne i de konventionelle medier er et forsøg på at binde os en lille aprilsnar på ærmet. Hvilken af disse tror du fx er sand?…


“Kriminalitet reddede Tommy fra hiphop”

“Hjemme i Trillegården i Aarhus Vest mødte Tommy jævnligt grupper af unge, der kørte hurtigt rundt i området på knallerter. De var seje, syntes Tommy, og han ville gerne lære dem at kende.
“Men altså, hvad siger man til dem? ‘Hey, jeg er sådan en, der laver hiphop, fordi jeg er tvunget ind i et aktiveringsprojekt’ … Nej vel, det kan man jo ikke,” fortæller Tommy om sine problemer med at få kontakt med ungdomsbanden.
Alligevel blev hans tanker ved med at kredse om et helt andet liv end det, han havde her og nu.
“Jeg gad godt lave villaknæk. Bare bryde ind og tage de ting, jeg ville, og sælge dem nede på Cirkuskroen. Men jeg turde ikke.”

eller…

“Ingen fri hash uden forbud mod reggae”

“Skal vi have fri hash, og det kan vi godt, pyt da med det, bliver det nødt til at være ledsaget af et forbud mod reggae i det offentlige rum. De der tungnemt søvnige typer med hængerøv og dreadlocks, der har installeret et gigantisk anlæg i deres Christianiacykel og malet den i glade reggae-farver – dem må politiet gribe ind overfor. Vi andre BNP-borgere skal kunne gå i fred med vores statusdværge, pensionsopsparing og Irma-poser.”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *