Benal leverer “Hiphop” til folket – hør eksklusivt nummer

“Så’n er der ingen der har gjort / Lad vær at hold dig for næsen når du stinker af lort / Vi ta’r den lodret op til der hvor englene bor…”

Jeg kan huske, at jeg snakkede med DJ Static, da han og Majors lige havde udsendt et remix af “Suckas Never Play Me”, hvor en hær af eliten af dansksprogede rappere medvirkede. Alligevel var det den dengang forholdsvis ukendte Benjah, som Static havde mest optur over. Det er ikke svært at høre, hvad han syntes om; den dybe stemme, autoriteten og provokationen i leveringen passede perfekt til hiphop.

Men det var i en lidt anden genre, Benjah brød igennem, nemlig da den danske grimebølge skyllede over landet og unge opkomlinge repræsenterede på cockey-københavnsk. Pludselig satte Benal, en sammentrækning af Benjamin og Albert – rapperen og produceren i gruppen, der også tæller Luxxx aka Lukkefar, sig til bordet. Med numre som “Tung Mand Tid” rystede bandet hele scenen. Sidste år kom EP’en “Baby” så, hvor de bevæger sig et mere udsyret elektronisk univers, og nu er det så tid til næste installation i trilogien af EP’er.

På “Hiphop”, som EP’en på en gang ligefremt og drillende hedder, er tempoet skruet ned, og mens bassen summer som om man lige har fået en på kassen, trækkes vi rundt ved kraven i et sælsomt og fængende lydunivers.

Men alt det ved I ikke noget om, for EP’en er ikke ude endnu. Den udkommer mandag den 19. maj. Allerede på fredag den 16. er der releasefest på Vega’s Ideal Bar, så der bliver der formentlig løftet lidt på sløret. Kan I ikke vente så længe har ptas.dk eksklusivt fået lov til at streame titeltracket – en lille lækker sag, der både trækker tråde frem og tilbage i tiden med DGP-reference og hele. Hør det her…

“Hiphop”

[audio:http://www.ptas.dk/wp-content/uploads/2014/05/Benal_-_Hiphop_-_05_-_Hiphop.mp3]

I skal heller snyde jer selv for videoen til “Tæt”. Se den nedenfor.

“Tæt”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *