Vanguard: Tillykke med festivalen – ses til hiphop

Billede af unge autotune nej tak, der sætter gang i løjerne på den store Sun Ra scene, citatet er fra DetGodtNok.

Det er svært at komme udenom; for mig var sommerens absolutte højdepunkt, da jeg fik lov at være konferencier på Vanguard Festivalen, der om lørdagen præsenterede det bedste bud på en københavnsk hiphop-festival siden Twisted MindSystem bød på SubKult i 96. Om jeg var konferencier på et afbud står hen i det uvisse, men jeg er pavestolt af at have fået lov til at være en del af en så storslået begivenhed, og så i Søndermarken i min egen baghave… What Peter Fredsted put together let no man tear asunder!

Uden en eneste aflysning kunne vi således opleve Pony Blod, Marvelous Mosell, Pharoahe Monch, Loop Troop Rockers, De La Soul, Malk De Koijn, MF Doom og ingen ringere end Wu-Tang Clan i allerstærkeste opstilling nu da ODB desværre ikke kan deltage mere. Vi snakker RZA, GZA, Ghostface, Raekwon the Chef, Method Man, Inspectah Deck, U God, Capadonna, Masta Killa og DJ Mathematics. Allesammen i overlegen form – og med Method Man i et endnu højere gear end dem allesammen. Tror aldrig jeg vil glemme da han stormede scenen med ordene: “The Meeeth will come ooooout tomorrow!” Det er dog vand imod, hvad en lille ungersvend var så heldig at opleve. Her er historien, fortalt af hans far:

“Det kan være svært at finde ord! Vi har haft den vildeste og mest fantastiske oplevelse under koncerten med Wu Tang Clan på Vanguard festival igår. Da Wu skulle opføre 4th chamber, som er familien Egelands (Casper/Ken) all time favorite Wu Tang (GZA) nummer, gav Rza ordre til at stoppe beatet, hvorefter flere af Wu Tang medlemmerne pegede på Casper Rapstar Egeland, som stod – med sin meget overraskede far – på første række og bedte om at få ham op på scenen. Herefter fik han lov til at deltage og slå sig løs i fremførelsen af hele nummereret, sammen med Wu Tang foran 10 – 15.000 mennesker. Casper faldt 100 procent ind i rollen på scenen, som var han et nyt medlem af Wu Tang Clan (og har idag lidt ømme ben af at hoppe med:-D )! Efter flere kram og håndtryk fra alle klanens medlemmer, sendes han retur (med et håndklæde, en kildevand og 400 kroner på lommen som han har fået af GZA). Jeg skal hilse at sige, at både første og anden generation af familien Egeland´s Wu Tang fans har mere end svært ved at få armene ned igen – Fantastisk oplevelse!!! WU TANG FOREVER! “


Bonusbilleder…

Her chiller jeg med Pharoahe Monch. Vi snakker om Trayvon Martin…

Her hænger mig og Marvelous Mosell ud med Inspectah Deck…

Her træner Marvelous Mosell kung-fu med RZA…

Her giver RZA mig nogle peanuts…

Vi ses i 2014!

3 tanker om “Vanguard: Tillykke med festivalen – ses til hiphop”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *