TC Vestegnen blev halvmillionær


Da jeg kom hjem igår stod der to flasker rødvin ved fordøren. Jeg har så vidt jeg ved ingen hemmelig beundrer, så det var noget af en overraskelse. Det viste sig at flaskerne kom fra TC Vestegnen, der for nylig er blevet halvmillionær – og han kvitterede for den lillebitte finger, jeg havde med i spillet, på den mest gentleman-esque facon, man kan tænke sig.

For nogle år siden var jeg med i Hvem Vil Være Millionær. Mit hold fik kun en omgang “hvem er hurtigst på aftrækkeren” og der var jeg desværre et splitsekund (eller tre) for langsom. For nylig kontaktede min gamle ven TC Vestegnen mig så på Facebook. Han havde fået en plads (med sin svigermor) i showet, og som det konkurrencemenneske han er, sad han og trænede ABCD-kombinationer. Jeg kunne dele lidt af min real-life erfaring med knapperne, og tilbød mig i øvrigt som livline med ekspertviden i hiphop, sprog, nordisk mytologi mm. Han fik ikke brug for mig, men omkring midnat tikkede en SMS ind med det gode budskab om TC havde clocket en halv mil!

Jeg var naturligvis ellevild på TC’s vejne, men havde faktisk fuldstændig svedt det ud igen indtil rødvinen stod ved døren. Det er jo intet mindre end et galant gentleman-move! Sidst TC og jeg delte gode råd var i øvrigt lige før DM i Rap 99, hvor han røg i finalen. TC var – ligesom i øvrigt Strøm, Kasper Spez og andre anerkendte MC’s, en fast del af RapSpots Lyrikboard som jeg modererede tilbage i 90’erne. Hans sjove punchlines og evne for storytelling gjorde ham til en altid interessant oplevelse. Som en lille hyldest har jeg lagt TC’s nummer fra DM op. Han vandt desværre ikke konkurrencen, men nu kan han så tørre øjnene med en halv mil :-)

TC Vestegnen – Gang i Den

[audio:vestegnen.mp3]

2 tanker om “TC Vestegnen blev halvmillionær”

 1. Det var fucking stort at TC løb med den halve mil!

  Det var i øvrigt med “Gang i den” tracket at han vandt over De Vilde Homosapiens til den indledende runde i DM i Rap på Forbrændingen. Vi var pissed over det dengang. Idag er vi fine venner ;o)

 2. tak for takkerne… det manglede vel bare jeg dryssede lidt drue af på livlinerne der sad stand by uden at komme igennem. Ham som kom igennem kunne ikke hjælpe, så han har ikke fået noget.
  Showet kan så vidt jeg er orienteret genses på sputnik.

  Jeg fraskriver mig alt kendskab og venskab med De Vilde Homosapiens indtil genforeningskoncerten er overstået.
  http://www.facebook.com/wall.php?id=66106955553

  Lad mig endelig lige få droppet en anekdote nu hvor lejligheden byder sig. På ‘Gang I Den’ ligger lilnjen “jeg spiser MC’s som majsflager”. Den var oprindeligt skrevet til en online battle mod et kid der kaldte sig Spezial-K, og han blev så vidt jeg husker både tygget og slugt. ‘Gang I Den’ bærer en del præg af sin sammenstykkethed, som altså er en direkte konsekvens af at jeg åbnede for arkivet af onlinebattlerap-punchlines og stykkede det sammen. De gaps jeg har lagt i beat og mellem linjer, tjente alene det formål at give publikum en chance for at fange pointerne. Den klassiske musikalske komposition ved nummeret er derfor svær at finde. Jeg erindrer dog tydeligt at det virkede som det skulle, og særligt på Forbrændingen hvor dommerne (nogen der hedder suspekt) sad i siden af scenen, fornemmede jeg at modtagerne havde tid til at grine over de indlagte pointer, inden den næste blev fyret af.

  Spezial-K kom sig, og genopstod senere under navnet Kasper Spez, og da jeg hørte han spikede en finaleplads til Årets Rapper 03, hvor jeg også var på vej til.. indsatte jeg linjen i beatet. At jeg var den eneste ved lejligheden der fangede pointen gjorde ikke min fornøjelse mindre… men nu måtte jeg lige dele den.
  Linjen om Strøm jeg tør kalde en brilleabe er en reference til hans vindernummer fra 1998 “det er galskab / at kalde Strøm for bril’ab'”..

  I øvrigt mindes jeg at denne blogskriver også stod klar med gode råd og vejledning, da jeg gav den som freestyler ved indledende til FightNight 04 i Vega. Her fik jeg i øvrigt lesterlige stryg af Ham Den Lange.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *