San Francisco: Ey bro! You a tourist!?

billede512
For første gang i mit efterhånden lange liv tilbragte jeg nytåret i udlandet. Lad mig med det samme sige, at det var en fantastisk tur, men til hiphopheads vil jeg gerne videregive et par oplevelser.

For det første er San Francisco hjem for nogle af verdens fedeste pladeforretninger. Amoeba, der har til huse i en nedlagt bowlinghal er vel den største musikbutik jeg nogensinde har set, og der var masser af hiphop. Jeg købte bl.a. KRS-One’s “Sound of the Police / Hip Hop Vs. Rap” 12″, The Game’s “LAX” album og Paris’ “Sonic Jihad” alt sammen for 8 dollars stk. (ca. en 50’er).

Er man downtown findes der faktisk blandt Macy’s og Virgin’s butikker en rigtig fed brugtpladeforretning ved navn Rasputin. Her bliver man med elevator kørt op til 4. sal, hvor der ligeledes bugner med plader, men væsentligt billigere end i Amoeba. Her fik jeg fx The Coup’s “Party Music” album, Pharoahe Monch’s “When the gun draws” og Last Emperor’s “Secret Wars – Prince Paul rmx” TIL 2 DOLLAR STYKKET!!! Rasputin byder også på fede features som E-40 papfigurer i fuld størrelse, og en ugentlig top 25 over de mest solgte hiphopudgivelser, så man kan se at The Bay Area stadig har love for de lokale artister.

rasputin

San Francisco er i øvrigt fyldt med masser af fantastisk mad, kultur, musik og meget mere. Lejer man en bil (og gør det, det er herrebilligt, og automatgear tager omkring 5 minutter at vende sig til) er stillehavskysten en drøm at cruise på.

Jeg har været et par gange i New York, og jeg vil sige det er en lækker og mere laidback oplevelse at besøge vestkysten. Fx bevægede vi os rundt i Mission-distriktet, da en ung hoodlum mistænksomt kiggede på min guidebog, som jeg mod guidebogens formaninger gik med frit fremme. Han råbte højt: “Ey bro! You a tourist!?” og da jeg halvskræmt og helgenert fremstammede: “Yeah man” stjal han hverken tegne- eller guidebog, men smilede i stedet og sagde: “Hey, you should walk two blocks over there, there’s a real pretty church!” Så meget for naturlig mistænksomhed, og kirken var sgu flot – se selv:

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *