Er Negash Ali en stakkel?!

negash1

Negash Ali har fået overvejende fantastiske anmeldelser for sit “Asmarino”-album. Det manglede da også bare, for wunderkind’en, der går fra at dyrke boombap-æstetik til dybsindige numre, hvor han krænger sin historie ud, er jo lige materiale til, at blive anmelderdarling af. Alligevel synes jeg Ekstra Bladet er gået over stregen, og efter manden, i deres anmeldelse…

Peter Albrechtsen, der ellers normalt er deres bedste kort, står for anmeldelsen. Den er ikke bragt i netversion, så jeg har måtte affotografere den fra avisen. Han skriver således:

billede211

Og så er det jeg tænker, er Negash Ali en stakkel?!

Han er ubetinget en fighter og en overlever, og havde det ikke været mere klædeligt at bruge den slags termer til at karakterisere ham. Nej nej, stakkel blev det. Det er jo en temmelig nederdrægtig måde, at sætte kunstneren i en passiv offerrolle, som han ikke har bedt om. Det er givetvis et trick, som Peter Albrechtsen har lært af nederdrægtigheden selv, Thomas Treo, der i sin beskrivelse af en Thomas Buttenschøn koncert, ligeledes gik efter manden, og kaldte ham en stakkel på grund af, at han er hiv-positiv.

Betegnelsen stakkel har jo tydeligvis ikke noget med musikken at gøre, da den ene bliver hyldet og den anden dadlet, og derfor havde den nok været smartest bare at udelade…røvhuller (og her dømmer jeg ikke anmelderne som anmeldere, men bare som personer.)

På en mere positiv note, er jeg så den eneste der går og venter på en Negash Ali // Lucy Love-collabo?

2 tanker om “Er Negash Ali en stakkel?!”

  1. Jeg må indrømme, jeg bliver sku lidt fornærmet på hans vegne over den formulering.
    Og ja, et ordvalg som dette tyder meget på at han ikke har hørt albummet ordentligt, da teksterne i hvert fald langt fra vil få en til at tænke på den måde.

  2. I sidste ende er det vel EB’s udsøgte anmelderskare der er staklerne. Når man ikke har mere indhold i sit liv, skal man vel af med frustrationerne et eller andet sted. At stedet så ikke er det mest velvalgte og at EB rent faktisk betaler dem for det, er en helt anden snak.

    Jeg ved at en sangerinde som Tina Dickow altid glæder sig til EBs anmeldelser af hendes ting og da hendes seneste udgivelse IKKE blev anmeldt af Treo, men en af de andre, var hun faktisk en kende skuffet for “han plejer da i det mindste altid at være underholdende”.

    Hvad angår anmeldernes brug af ordet stakkel, så synes jeg også de går over stregen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *