Pato fyrer op for dansk raps nye generation i P3

“Vi er dansk musiks nye generation” rappede Rip Rap Rock i trods i ’88, og selvom det aldrig blev Vesterbro-rapper, der blev bannerførere for dansk rap, der dengang var lidt af en niche, står det alligevel for mig tilbage som en stærk, trodsig statement, måske netop fordi det blev ved påstanden. Nu er der (langt om længe) en nye generation på vej frem i dansk rap. For efter et par år hvor Negash Ali stort var den eneste teenager der debuterede med en rap-plade, og alle andre rappere var blevet 30, voksne og reflekterede, sker der virkelig meget i undergrunden for tiden, både i KBH, Aarhus og Aalborg. Et sjovt billede på ungdomsrevolutionen fik jeg i dag smasket i hovedet, da jeg spurgte Kesi Slemdreng om jeg måtte kalde hans genre for “Euroslem” og han kvitterede med “Jeg kalder jeres for alderdomshjem”. Man skal aldrig prøve at være ung med de unge :-)

En der til gengæld altid har fingeren på det nyeste sygeste er Pato, der gæstede P3’s clubmusik-program Unga Bunga og fyrede op for et mix med både Danni Toma, Kidd og Specktors. Det kan man streame nu, og det repræsenterer mildest talt et modstykke til de genre-tro hiphop-mix fra Tue Track på P6 Beat. Og hvor er jeg glad for vi har begge dele.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *