Rap Slam 2: Ken1Crack vs humme

En af de battles, jeg havde glædet mig mest til på forhånd til Rap Slam 2 var Ken1Crack fra LigeTil Crew mod humme. Umiddelbart havde jeg forestillet mig, at Ken1Crack godt kunne overraske dem, der på forhånd havde dømt ham ude. Især da han i en temmelig sjov promovideo virkede til at komme med en cocky “jeg har pizza mellem tænderne giver ikke en fuck”-attitude. Og jo, jeg havde da godt regnet ud, at humme ville møde mere forberedt op end han gav udtryk for i sin svarvideo. Men at den skulle blive så ensidig som det endte med, var alligevel en overraskelse.

Egentlig taber Ken1Crack allerede da battlen begynder og han finder sin iPhone frem, hvorefter han støt reciterer teksten fra displayet battlen igennem. Som sådan er det ikke forbudt, men det giver bestemt ikke indtryk af nærvær eller overskud. (Her skal det i parentes bemærkes, at jeg selv, da jeg battlede til Basementality i efteråret glemte stort set hele min skrevne tekst, så jeg sympatiserer i den grad med Kenneth’s dilemma, jeg tror bare ikke oplæsning var en god løsning.) Tager man Ken1Cracks runder samlet vil jeg også sige, at selvom de er velrimede og endda har et par personals, hvor han stikker til hummes electrohouse projekt “jeg har en flirt med Emma”, er det skrevet meget internt og formår ikke at bringe den stenede, skæve personlighed som han har i sit indspillede materiale frem.

Til gengæld er det så en fornøjelse at lytte til humme. Han er fast dommer til Battle Ground, og har en fantastisk forståelse for battle-formatet, som han smukt overfører til nedskreven stil. Der er masser af personlige referencer og han skifter eminent imellem teknisk avancerede sekvenser og one-liners. Godt nok har Niarn brugt Mr Burns linien om Ken1Crack før, men det gør den jo ikke mindre sand eller sjov, specielt for en The Simpsons-fanatiker som mig. De linier, der rammer hårdest synes jeg er: “Jeg tjekkede dit bandnavn, måske burde du overveje at byt’ det / For nu hvor du er så glad for sluge, gi’r det ikke nogen mening dit crew hedder Spyt D”, “Du ligner Snøvsen med camouflagejakke” samt da hans plastikpalme dør af at høre Kenneths numre. Og så er hans 3. runde eminent rimet og hylende morsom:

“Kenneth han blev mobbet lige siden han gik i folkeskol’
Hans kæreste skrev, lidt ligesom hans mors hofteskål
Han lugtede af kogt kål og skosål
Plus han var så meget boldmongol
de børn sagde, Når du nu alligevel claimer du’ kold som stål
Er resten af holdet nået frem til,
vi ligeså godt kan bruge dig som stolpe til vores mål
Han mistede sin mødom, en aften hans spejderleder gav ham råhypnol
Der blev spillet akustisk rock’n’roll, tændt op i et bål
Du ved’ – romantisk stemning til et bunkepul…”

Et naturligt højdepunkt både teknisk og underholdningsmæssigt, er da han kommer til sin “DU’ SÅ GRIM…”-sekvens lige efter, men på det tidspunkt havde jeg, især live, fornemmelsen af folk var begyndt at synes det var synd for Ken1Crack, at han skulle lægge ansigt til en så ulige nedslagtning, og dermed blev det hele lidt tåkrummende. Det er naturligvis ikke hummes skyld, og jeg håber han kommer til at møde et top-tier talent i næste omgang, for der er ikke mange, han ikke vil kunne gå linie for linie med herhjemme.

3 tanker om “Rap Slam 2: Ken1Crack vs humme”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *