Rap Slam 2: Yogi vs. Loke Deph

Aftenens første battle (jeg ved ikke lige hvorfor de kommer i random rækkefølge) mellem Yogi fra Guldgruppen/EchoOut vs Loke Deph fra IllReleaseYou lignede på forhånd, hvis ikke en walkover, så i hvert fald en battle, der lå til Yogi havde de bedste kort på hånden til at hive sejren i land. Han er trods alt med i et crew, der er kendt for at spytte eminente rim, mens Loke Deph til trods for årevis i gamet, primært har fået shine på seneste med nummeret “Bollet”. Det endte i stedet med at tippe til den anden side, i en underholdende affære, hvor Yogi bestemt gjorde god figur, men trak det korteste strå mod Loke Deph i usædvanlig fin form.

Yogi har en fed stemme kontrol, og en kølig levering. Da han i første runde rapper “Jeg håber du choker og publikum buher dig ud / For du’ som et blowjob i kirken, du sutter ved gud!” havde jeg på fornemmelsen, at han stille og roligt ville pille Loke fra hinanden. Men det er som om det, der starter med at være en force bliver en hæmsko da Loke Deph kommer foran. Så bliver den tilbagelænede levering, specielt i 3. runde, næsten til en blanding af arrogance og mangel på indlevelse. Jeg havde egentlig også troet at Yogi ville gå endnu mere efter Loke Deph’s drengede Justin Bieber-me-overbid-udseende, som da han slutter 2. runde (hans bedste) med “Jeg er ude, lad konfirmanden holde sin tale”. Der ville også give mere personligt materiale end de sædvanlige homo-linier. De fungerer meget bedre når Loke skyder dem tilbage i og med Yogi har en fremtoning som rigtig mandemand. Så er det selvfølgelig hylemorsomt, at sige “I sutter så meget pik, at man kan bruge Spytbakken som sædbank”.

I det hele taget er Loke Deph virkelig i stødet, og bruger klogt indledningerne i sine vers til regibemærkninger som “det bliver lettere end jeg troede” og “det var godt du lige fik lidt applaus til sidst, dér”. Det tæller jo ikke på punchline-kontoen, men giver indtryk af momentum, ligesom når han helt balstyrisk starter 2. runde med “skillemadinkadinkadu! så’ det edderpikme jul / gaveregn til folket, se mig rip en wack mc i tu / Og alle børn har sommerfuglemaver / men du har dulmet nerver / For du’ så langt inde i skabet, at du har set dine julegaver!”Til gengæld begår Loke Deph også en brøler, som jeg efterhånden har fået som yndlingsaversion i skrevne battles. Efter han i 2. runde har leveret et deathblow i form af denne fortælling:

“Når du en dag en dag er gammel trist og bitter
Fucked up på lykkepiller
Og fortæller din’ børnebørn om alle dine gyldne minder
Da du kravled’ ud af fjappen og følte dig som den fødte vinder
Flytted væk fra… Falster og blev i stedet østsjællænder
Men ingen gad kysse med dig
Så du fandt dig nogle bøssevenner!
Og sammen kunne i allesammen være rosiner i pølseender
I var skidesmarte, kaldte jeg for slyngelvenner
Det var pissesjovt, men ingen gad at lytte til jer
Intet ville lykkes for dig, så du spyttede til du fik løse tænder
Og endte dine dag opslidt, pengeløs og bitter
Og børnebørnene lytter mens de holder pokerfjæs
For de vil bare høre om dengang du battled’ LokeDeph!”

Så fortsætter han simpelthen med at rappe, så han ikke kan afslutte på en megaklapsalve, men selv må sige “tid”. Da Yogi samtidig har en rigtig god runde, er det den slags småting, der kan tippe læsset i en tight battle. Jeg synes dog ikke, der er mere tvivl om udfaldet, end at man kan diskutere hvor mange af runderne Loke vandt. Mit umiddelbare bud på, hvorfor battlen gik som den gik, er at Yogi fra Guldgruppen/EchoOut havde undervurderet Loke Deph, og når han rapper i 3. runde han er “ligeud af Nørrebro, behøver ikke at gøre mig go'” er det næsten en ubekvem sandhed.

Jeg synes battlen som helhed var en fornøjelse og de forskellige stilarter de to rappere benyttede kom virkelig til deres ret.
Det bliver fedt når Rap Slam får etableret sig som liga, sådan at gengangere kan matches mod hinanden og vi fx kan få Loke Deph mod en af de bedste fra Rap Slam pt 1, Pede Gøbb. I’d watch it!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *